Toon alles (2)
Kirsten Karmiggelt

Noud van Rooij: 'Er kan zoveel meer dan je denkt'

2 november 2016, 12:00
Noud van Rooij: 'Ik vind dat een lichamelijke beperking geen belemmering zou mogen zijn en dat iedereen hoort te kunnen genieten van het leven.'
Noud van Rooij: 'Ik vind dat een lichamelijke beperking geen belemmering zou mogen zijn en dat iedereen hoort te kunnen genieten van het leven.'
Wat is uw persoonlijke, maatschappelijke missie als bestuurder?
Bij de Zonnebloem draait het al bijna 70 jaar om persoonlijk contact tussen mensen. Tijdens een huisbezoek, een dagje uit of een vakantie. Bijna 40.000 vrijwilligers zetten zich daarvoor in. Zelf werkte ik naast mijn eerdere banen jarenlang als vakantievrijwilliger en staflid bij de Zonnebloem. Ik vind dat een lichamelijke beperking geen belemmering zou mogen zijn en dat iedereen hoort te kunnen genieten van het leven. Daarom zet de Zonnebloem zich ook in voor de mobiliteit van mensen met een lichamelijke beperking en werken we als kennispartner aan het toegankelijker maken van Nederland. Maar het zwaartepunt ligt lokaal: de 1,2 miljoen bezoeken aan huis om samen koffie te drinken of een wandeling te maken. Soms komt het contact voort uit nabijheid, soms door een gedeelde interesse. Ook organiseren vrijwilligers bijeenkomsten waar deelnemers elkáár kunnen ontmoeten. Daarin zit ’m de kracht van onze vereniging.
 
Wat kunt u betekenen voor major donors die in uw organisatie zijn geïnteresseerd?
Geven aan de Zonnebloem is geven om mensen met een lichamelijke beperking. Met u kijken we graag welk project bij u past. Zo maken we meer mogelijk voor mensen die bijvoorbeeld rolstoelgebonden of bedlegerig zijn. 

DDB Paspoort

Burgerlijke staat
Gehuwd


Doneert privé
KWF, PKN, KNHRM, Plan NL, Rotary Community Service
Maatschappelijke nevenfuncties
Bestuurslid Goede Doelen Nederland, Penningmeester Coalitie Erbij, Lid Raad van Advies Academie voor Verenigingsmanagement, Bestuurslid Rotaryclub Veenendaal-Regio.
Droom
Een samenleving waar mensen met een lichamelijke beperking vanzelfsprekend en zonder obstakels aan kunnen deelnemen.
Maatschappelijke missie
Er kan zoveel meer dan je denkt….


gerelateerde items