Toon alles (2)

DDB Paspoort

Edwin Huizing
Burgerlijke staat
Gehuwd
Functie
Algemeen directeur
Bij
Stichting Hivos


Doneert privé
Amnesty International, Greenpeace, Vluchtelingen Werk Nederland, Nelson Mandela Kinderfonds Maatschappelijke
Maatschappelijke nevenfuncties
Hivos Triodos Fonds, Stichting Power of the Art House
Droom
Een wereld waarin alle mensen kunnen zijn wie ze zijn en kunnen zeggen wat ze willen zeggen. Zonder angst. In vrijheid, en met respect voor de grenzen die de aarde stelt.
Maatschappelijke missie
Kansen voor mensen met lef, creativiteit en doorzettingsvermogen.
Wat is uw persoonlijke, maatschappelijke missie als bestuurder?
Ontwikkelingssamenwerking zoals we dat van vroeger kennen, heeft geen toekomst meer. We moeten op nieuwe manieren werken aan een betere wereld, maar met minstens zoveel inzet en hetzelfde idealisme. Het is mijn grote uitdaging om dat met Hivos te doen.
Mijn eigen idealisme bracht me naar Afrika. In de vijftien jaar dat ik er woonde en werkte, in verschillende landen, is mijn geloof in vrijheid en gelijkheid alleen maar sterker geworden. Ik heb gezien wat er kan gebeuren als mensen de kans krijgen om zichzelf te ontplooien. Tijdens mijn ontmoetingen met de Koi en San, die in de Kalahari streden voor hun landrechten, in een discussie met homo's in Harare en zelfs in de honger van Niger en Mali. Geef mensen een eerlijke kans om uit de ellende te komen, en ze pakken hem.
 
Wat kunt u betekenen voor major donors die in uw organisatie zijn geïnteresseerd?
Wie ons wil steunen, of met ons wil samenwerken, kan dat doen op zijn of haar manier. Het spreekt vanzelf dat u kunt investeren in die ene partner, een speciaal werkveld of het land dat uw hart heeft gestolen. Maar misschien wilt u méér. Hivos gelooft in samenwerken. De deur staat open voor iedereen die dat met ons wil doen. 
 
gerelateerde items