Toon alles (2)

Paspoort Christa Compas: 'Zelf denken, samen leven'

10 augustus 2017, 13:15
Christa Compas
Christa Compas
Wat is uw persoonlijke, maatschappelijke missie als bestuurder?
Het gaat mij om de mix van vrijheid en verantwoordelijkheid. Iedereen is vormgever van zijn of haar eigen leven. Maar je kunt niet op een eiland blijven zitten. Je groeit juist als mens als je iets voor een ander doet. Een tien voor taal of uitblinken in sport, bepaalt je identiteit.  Maar wie je bent, wordt ook bepaald door wie je voor een ander bent. Hoe kun je iemand een zet in de goede richting geven zodat die persoon het daarna op eigen kracht kan doen? Individuele vrijheid en collectieve zorg voor elkaar horen dus bij elkaar. Als directeur van het Humanistisch Verbond werk ik daar graag aan: samen met andere organisaties in de Humanistische Alliantie, zoals Hivos, Humanitas en omroep Human.
 
Wat kunt u betekenen voor major donors die in uw organisatie zijn geïnteresseerd?
Dankzij major donors kunnen we allerlei projecten uitvoeren: zoals bezinningsbijeenkomsten in gevangenissen of een speciale boot van LHBT’ers bij defensie tijdens de ‘gay pride’.
Ook zorgen donors voor meer ruimte voor het humanistische geluid: op scholen, in de pers, in de politiek, in de zorg en het maatschappelijk debat. Daar komen wij op voor de vrijheid van levensovertuiging van humanisten en vrijdenkers die hun leven niet zeker zijn en geven ze een stem.  Heeft u interesse? We maken heel graag kennis met u.

DDB Paspoort

Christa Compas
Burgerlijke staat
Samenwonend
Functie
Directeur
Bij
Humanistisch Verbond


Doneert privé
Amnesty International, Greenpeace, Stichting Vluchteling, Natuurmonumenten, Amsterdammertje van het jaar, Wikistad, X-Y, De Opkikker
Maatschappelijke nevenfuncties
Vicevoorzitter Jeugdsportfonds, docent economie in het voortgezet onderwijs.
Droom
Dromen moet je waarmaken. Ik wil het liefst vandaag al verschil maken als het gaat om de nieuwe generatie op te voeden in zelfstandig denken en mild samenleven.
Maatschappelijke missie
Emancipatie en verheffing door goed onderwijs. Mensen een zetje geven, ondersteunen en het vooral zelf laten doen.


gerelateerde items