# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  Edwin Venema

  Edwin Venema

  Eigenaar
  De Kopijmeester

  Geboortedatum05-10-1958
  E-mailedwin.venema@dekopijmeester.nl
  Websitewww.dekopijmeester.nl

  Korte biografie

  Edwin Venema studeerde in 1984 cum laude af als neerlandicus en werkte enige jaren als lektor Nederlandse taal- en letterkunde aan buitenlandse universiteiten. Daarna maakte hij de switch naar de journalistiek: eerst naar de dagbladen (KCB); daarna naar de tijdschriften (WTTG). Vervolgens was hij directeur van sponsored mediabedrijven, waaronder Medion en FHp (Vdbj). Daarna maakte hij de overstap naar Lenthe Publishers, waar hij FM, Filanthropium en De Dikke Blauwe hielp uitbouwen tot marktleidende filantropiemedia met honderden commentaren, analyses, interviews en columns. Medio 2018 richtte Venema zijn eigen redactiebureau De Kopijmeester op: hij adviseert vooral filantropische organisaties over communicatie(organisatie), is ghostwriter ...
  Edwin Venema studeerde in 1984 cum laude af als neerlandicus en werkte enige jaren als lektor Nederlandse taal- en letterkunde aan buitenlandse universiteiten. Daarna maakte hij de switch naar de journalistiek: eerst naar de dagbladen (KCB); daarna naar de tijdschriften (WTTG). Vervolgens was hij directeur van sponsored mediabedrijven, waaronder Medion en FHp (Vdbj). Daarna maakte hij de overstap naar Lenthe Publishers, waar hij FM, Filanthropium en De Dikke Blauwe hielp uitbouwen tot marktleidende filantropiemedia met honderden commentaren, analyses, interviews en columns. Medio 2018 richtte Venema zijn eigen redactiebureau De Kopijmeester op: hij adviseert vooral filantropische organisaties over communicatie(organisatie), is ghostwriter van bestuurders en begeleidt (boek)schrijvers naar hun publicatie als personal schrijfcoach. Daarnaast adviseert Venema de hoofdredactie van De Dikke Blauwe en is jurylid van de DDB100. Edwin Venema is naast schrijver van letters ook lichtschrijver: hij is al meer dan tien jaar professioneel portretfotograaf en eigenaar van De Mooilichterij (www.demooilichterij.nl).

  Contactinformatie

  AdresVictoria Regiastraat 2 Almere
  Persoonlijke websitewww.dekopijmeester.nl
  Telefoon (algemeen)0622526102
  Telefoon (direct)0622526102

  Nevenfuncties

  Directeur
  Stichting The Floris
  onbezoldigd

  Jurylid DDB100
  Stichting Lenthe
  onbezoldigd

  Als ik de nieuwe Minister van Filantropie was, dan was mijn eerste maatregel

  Directe opheffing van het Ministerie, aangezien filantropie het domein is van de vrije burgers die autonoom beschikken over geld, kennis en tijd voor een goede zaak naar eigen keuze en niet gelieerd moeten zijn aan de overheid, die als hoofdtaak heeft om met de collectieve middelen de collectieve goede zaken te financieren.

  Deze persoon zou ik graag 1x willen ontmoeten voor een persoonlijk gesprek

  Christopher Hitchens. Maar dat zal in een ander leven moeten gebeuren, want The Hitch is ons reeds ontvallen.

  Als ik 1 woord mocht gebruiken om mezelf te karakteriseren, dan is dat

  Schrijver

  Ik doneer privé tijd en/of geld aan de volgende doelen

  Longfonds, Nierstichting en Stichting Vrij Spoor van ir. Han A. Schuringa jr.