# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  Jordan Bergen, van

  Jordan Bergen, van

  Hoogste positie in DDB100: 66
  Directeur
  Stichting GeefGratis

  Geboortedatum13-10-1970
  Websitehttps://www.geef.nl

  Korte biografie

  Uit het juryrapport: Jordan van Bergen is vooral bekend als oprichter (in 2001, en vanaf 2009 directeur) van Stichting GeefGratis dat de online donatieplatforms GeefSamen en Geef.nl in de lucht bracht en daarmee al meer dan tien miljoen euro voor goede doelen in Nederland ophaalde. Daarnaast is Van Bergen, met een fascinatie voor het internet vanaf het eerste uur, een IT-achtergrond en een scherp ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid, vooral ook een uiterst kritische en onafhankelijke volger van het goede doelennieuws in de sector. Hij is alom aanwezig op diverse fora en een hyperactieve twitteraar en blogger en een type ‘Cor van ...
  Uit het juryrapport: Jordan van Bergen is vooral bekend als oprichter (in 2001, en vanaf 2009 directeur) van Stichting GeefGratis dat de online donatieplatforms GeefSamen en Geef.nl in de lucht bracht en daarmee al meer dan tien miljoen euro voor goede doelen in Nederland ophaalde. Daarnaast is Van Bergen, met een fascinatie voor het internet vanaf het eerste uur, een IT-achtergrond en een scherp ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid, vooral ook een uiterst kritische en onafhankelijke volger van het goede doelennieuws in de sector. Hij is alom aanwezig op diverse fora en een hyperactieve twitteraar en blogger en een type ‘Cor van der Laak’ (met dank aan Kees van Kooten) die nooit te beroerd is om zijn vaak ongezouten mening te geven. Daarbij schuwt hij geen heilige huisjes: Belastingdienst, de Goede Doelenloterijen en vooral charibobo’s moeten het ontzien. Behalve een eigen platform waarop alle social media-activiteiten van Van Bergen te zien zijn, is hij ook blogger op 101 Fundraising waar hij nieuws over nieuwe manieren van doneren (en zijn gratis boek daarover) deelt met collega’s.

  Contactinformatie

  AdresPinksterbloem 3 Zeeland (N.Br.)
  Persoonlijke websitehttps://www.jordanvanbergen.nl
  Emailinfo@geef.nl
  Telefoon (algemeen)06-10112170
  Telefoon (direct)06-10112170

  Nevenfuncties

  De #GivingTuesdayNL beweging
  #GivingTuesdayNL
  onbezoldigd

  Als ik de nieuwe Minister van Filantropie was, dan was mijn eerste maatregel

  Het afschaffen van alle subsidie voor NGO's omdat deze op eigen benen moeten kunnen bestaan los van een overheid waarbij we als overheid wel een gunstig geefklimaat gaan scheppen voor donoren.

  Deze persoon zou ik graag 1x willen ontmoeten voor een persoonlijk gesprek

  Boudewijn Poelmann

  Als ik 1 woord mocht gebruiken om mezelf te karakteriseren, dan is dat

  Doorzetter

  Ik doneer privé tijd en/of geld aan de volgende doelen

  Donkey Sanctuary Bonaire, Wereld Natuur Fonds en aan particuliere geefacties op www.geef.nl.