# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  Dave Ensberg-Kleijkers

  Dave Ensberg-Kleijkers

  Directeur-bestuurder
  Jantje Beton

  Geboortedatum29-03-1984
  Websitewww.jantjebeton.nl

  Korte biografie

  Dave Ensberg-Kleijkers is sinds 2019 werkzaam als directeur-bestuurder van stichting Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton en bestuurder van de branchevereniging voor speeltuinorganisaties, NUSO. Daarvoor was hij voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Biezonderwijs, een regionale organisatie voor specialistisch onderwijs in Midden-Brabant. Dave studeerde bestuurskunde en is afgestudeerd in management van de publieke sector (Universiteit Leiden). Daarna werkte hij als organisatieadviseur bij onder andere PricewaterhouseCoopers en Twynstra Gudde. Als organisatieadviseur werkte Dave voor diverse gemeenten, provincies, ministeries, rekenkamer(commissie)s en maatschappelijke organisaties. Vervolgens werkte Dave als strategisch adviseur bij de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de Gemeente Amsterdam in het programma Kwaliteitsaanpak ...
  Dave Ensberg-Kleijkers is sinds 2019 werkzaam als directeur-bestuurder van stichting Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton en bestuurder van de branchevereniging voor speeltuinorganisaties, NUSO. Daarvoor was hij voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Biezonderwijs, een regionale organisatie voor specialistisch onderwijs in Midden-Brabant. Dave studeerde bestuurskunde en is afgestudeerd in management van de publieke sector (Universiteit Leiden). Daarna werkte hij als organisatieadviseur bij onder andere PricewaterhouseCoopers en Twynstra Gudde. Als organisatieadviseur werkte Dave voor diverse gemeenten, provincies, ministeries, rekenkamer(commissie)s en maatschappelijke organisaties. Vervolgens werkte Dave als strategisch adviseur bij de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de Gemeente Amsterdam in het programma Kwaliteitsaanpak Basisonderwijs Amsterdam. Voordat hij bij Biezonderwijs ging werken, was Dave bestuurssecretaris van Onderwijsgroep Buitengewoon in de regio Noord- en Midden-Limburg. Eveneens een regionale organisatie voor specialistisch onderwijs. Dave is daarnaast maatschappelijk actief, zo is hij vicevoorzitter van stichting Johan Ferrier Fonds, ambassadeur van stichting Méér muziek in de klas, bestuursvoorzitter van stichting Samen Sporten Tilburg, bestuurslid van stichting Maatschappelijke Alliantie, lid van de Raad van Advies van stichting Martin Luther King Lezing. Ook is Dave auteur van het boek ‘Bezielde Beschaving’ en auteur van verschillende opinieartikelen en columns.

  Contactinformatie

  AdresArthur van Schendelstraat 550 UTRECHT
  Persoonlijke websitewww.bezieldebeschaving.nl
  Emailinfo@jantjebeton.nl
  Telefoon (algemeen)030 244 70 00

  Nevenfuncties

  Vicevoorzitter
  Stichting Johan Ferrier Fonds
  onbezoldigd

  Bestuurslid
  Stichting Maatschappelijke Alliantie
  onbezoldigd

  Ambassadeur
  Stichting Méér Muziek in de Klas
  onbezoldigd

  Als ik de nieuwe Minister van Filantropie was, dan was mijn eerste maatregel

  Een kinderadviesraad instellen die mij kan voorzien van gevraagd en ongevraagd advies over hoe filantropische organisaties bij kunnen dragen aan een beter Nederland.

  Deze persoon zou ik graag 1x willen ontmoeten voor een persoonlijk gesprek

  Barack Obama.

  Als ik 1 woord mocht gebruiken om mezelf te karakteriseren, dan is dat

  Optimisme

  Ik doneer privé tijd en/of geld aan de volgende doelen

  De stichtingen waar ik als bestuurslid en/of ambassadeur/lid van de Raad van Advies aan verbonden ben. Ook ben ik lid van een politieke partij.