# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
  Heleen Terwijn

  Heleen Terwijn

  Hoogste positie in DDB100: 11
  Directeur
  IMC Weekendschool

  Geboortedatum26-01-1967
  Websitewww.imcweekendschool.nl

  Korte biografie

  In ruim twee decennia is het geesteskind van oprichtster-directeur Heleen Terwijn met hulp van directeur Marion Weijman, IMC Weekendschool, uitgegroeid tot een schoolvoorbeeld van maatschappelijk ondernemerschap, dat geheel onafhankelijk van de overheid een breed draagvlak heeft verworven onder bedrijven, instellingen en duizenden gastdocenten. Jaarlijks steunen tweehonderd financiële partners, vierhonderd pro bono partners en 4.000 gastdocenten IMC Weekendschool, die begon in de Bijlmer, maar intussen bestaat uit tien vestigingen, een actief alumninetwerk, een onderzoeksgroep, een groeiend aantal reguliere scholen met weekendschoolonderwijs (IMC Basis) en acht locaties voor nieuwkomerskinderen (IMC on Tour). Uit onderzoek blijkt dat weekendschool onderwijs langdurig bijdraagt aan motivatie, ...
  In ruim twee decennia is het geesteskind van oprichtster-directeur Heleen Terwijn met hulp van directeur Marion Weijman, IMC Weekendschool, uitgegroeid tot een schoolvoorbeeld van maatschappelijk ondernemerschap, dat geheel onafhankelijk van de overheid een breed draagvlak heeft verworven onder bedrijven, instellingen en duizenden gastdocenten. Jaarlijks steunen tweehonderd financiële partners, vierhonderd pro bono partners en 4.000 gastdocenten IMC Weekendschool, die begon in de Bijlmer, maar intussen bestaat uit tien vestigingen, een actief alumninetwerk, een onderzoeksgroep, een groeiend aantal reguliere scholen met weekendschoolonderwijs (IMC Basis) en acht locaties voor nieuwkomerskinderen (IMC on Tour). Uit onderzoek blijkt dat weekendschool onderwijs langdurig bijdraagt aan motivatie, toekomstperspertieven, zelfvertrouwen, en een band met de samenleving. De weekendschool is voor kinderen van alle schoolniveaus.

  Contactinformatie

  AdresStrawinskylaan 719 Toren A, Verdieping 7 Amsterdam
  Emailheleen.terwijn@weekendschool.nl
  Telefoon (algemeen)020 280 1700
  Telefoon (direct)020 280 1700

  Nevenfuncties

  Bestuurslid, secretaris
  Save the Children
  onbezoldigd

  Bestuurslid, vice-voorzitter
  Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest
  onbezoldigd

  Bestuurslid, voorzitter
  Stichting Jongeren Die het Kunnen (JDK)
  onbezoldigd

  Als ik de nieuwe Minister van Filantropie was, dan was mijn eerste maatregel

  Zoveel mogelijk regelgeving voor de sector afschaffen.

  Deze persoon zou ik graag 1x willen ontmoeten voor een persoonlijk gesprek

  Ik heb op dit gebied geen wensen.

  Als ik 1 woord mocht gebruiken om mezelf te karakteriseren, dan is dat

  Dat zou ik niet willen.

  Ik doneer privé tijd en/of geld aan de volgende doelen

  Save the Children; Nederlands Philharmonisch Orkest; Jongeren Die het Kunnen (JDK); Holland Festival; Nationale Opera en Ballet.