Jaarjang 16 | Nummer 12

Wie staan er dit jaar in de DDB100?

Met een heel goed gevoel kijken we bij De Dikke Blauwe terug op het event Corporate Power van 16 september 2021. Wat was het fijn om iedereen weer te zien en te spreken. Het was een inspirerende dag waar we naast oude bekenden, ook heel veel nieuwe jonge gezichten uit de sector mochten verwelkomen. Dat belooft veel goeds voor de komende editie van Civil Power. Thema dit jaar: De (bio)diversiteit van filantropische burgerkracht.

In het programma is een belangrijke rol weggelegd voor uiteenlopende initiatieven en initiatiefnemers uit alle regio’s van Het Land van Goed Doen, maar ook voor stakeholders, zoals wetenschappers, journalisten en beleidsmakers. De bekendmaking van de jaarlijkse influential-ranglijst De DDB100 is uitgangspunt en leidraad voor een gevarieerd programma.

Welke verschil- en impactmakers staan er dit jaar in DDB100? Wie vielen in 2021 op door zich met innovativiteit in te zetten voor de goede zaak? De jaarlijkse ranglijst DDB100 is geen lijst van grootste filantropen, maar een ranking van de ‘verschilmakers’: zij die positieve impact realiseren, of dat nu met eigen geld is of niet. De verkiezing bestond onder andere uit een online stemronde in april en mei waarin lezers van De Dikke Blauwe hun eigen kandidaten mochten voordragen. Daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt. Ook onze DDB Experts brachten hun weloverwogen nominaties in.

In de jury zaten dit jaar drie DDB100 oud-winnaars: Tom Oostrom, Adriana Esmeijer en Michael Rutgers. Er gingen heel wat vergaderuren zitten in de opbouw van de lijst. Alle voordrachten — van de lezers, de DDB-Experts en de jury zelf — kwamen op een brutolijst te staan waaruit de jury een definitieve lijst en ‘winnaar’ vaststelde. Er werd geschaafd, geschrapt en getweakt. De huidige lijstaanvoerder Michael Rutgers, directeur van het Longfonds, zal de nieuwe nummer 1 bekendmaken tijdens Civil Power op 18 november. Kom ook en maak live mee wie de nieuwe nummer 1 is van De Dikke Blauwe 100!
 

Marjolein van Asdonck
Hoofdredacteur