Jaarjang 16 | Nummer 11

Het mag weer, het mag weer! Eindelijk kunnen we elkaar weer live ontmoeten. Op 16 september 2021 organiseert Team De Dikke Blauwe van Walburg Pers het symposium Corporate Power in het mooie AFAS Theater in Leusden. Een deel van het Dikke Blauwe magazine dat voor u ligt, staat in het teken van dit congres. De Corporate Power programmacommissie heeft een mooi programma samengesteld met als thema ‘Strategische partnerschappen voor blijvende verandering’. Wat kunt u verwachten op 16 september? Allereerst zijn we superblij met Gerda Havertong als onze dagvoorzitter. Als oprichter en voorzitter van Stichting Wiesje die zich inzet voor mensen met dementie in Suriname, heeft Gerda veel affiniteit met onze sector.

Allereerst gaan gastsprekers Rina Molenaar (Raad van Bestuur van Woord en Daad) en Gerben Eversdijk (directeur van host AFAS Foundation) met elkaar in gesprek over de betekenis van hun strategische partnership in de praktijk. Hoe blijf je je gezamenlijke koers varen in goede en in slechte tijden? Keynote spreker tijdens Corporate Power 2021 is filosoof Daan Roovers. Zij was tot voor kort Denker des Vaderlands en zal een betoog houden over de ethiek van samenwerking. In dit Dikke Blauwe magazine geeft ze alvast een voorzetje over welke vragen daarin centraal zullen staan. Ook het debat met Margot Cooijmans (Philips Foundation), Paul Smeets (Universiteit Maastricht), Claire Barnhoorn (Solvoz)

en Daan Roovers, onder leiding van Gerda Havertong, belooft interessant te worden. Na de lunch zijn er uitdagende breakout sessies tijdens het middagprogramma. En dan is na het plenaire gedeelte toch echt het moment aangebroken dat we eindelijk weer live kunnen netwerken. Er is alle tijd om weer bij te praten met alle vrienden en relaties binnen onze sector. Ik kijk er nu al naar uit. U komt toch ook?

Marjolein van Asdonck
Hoofdredacteur