Woord en Daad: Meer impact door strategische samenwerking

Samen werken aan duurzame verandering: dat is wat Woord en Daad wil in haar relaties met ondernemers, investeerders, stichtingen en filantropen. Hoe? ‘Via Woord en Daad werken we echt aan systeemverandering in het droge Ethiopië.’ Roos van der Spek, manager van de AFAS Foundation is aan het woord. ‘Woord en Daad neemt ons mee in alles wat daar gebeurt, want dat is wat we willen: met ons hart verbonden zijn, voelen wat een stichting teweegbrengt voor één gezin.’ Een kijkje in het partnerschap, of zoals Roos zegt: de ‘liefdesrelatie’, tussen de AFAS Foundation en Woord en Daad. 
 
Het begon allemaal toen de AFAS Foundation nog maar een jaar bestond. Eén van de projectleiders van Woord en Daad, Jacob Jan Vreugdenhil, pitchte een project voor een duurzame watervoorziening in de Tigray-regio in Ethiopië. ‘We zagen als bestuur direct: hier kunnen we echt impact hebben, op grote schaal én op een duurzame manier. Systemische verandering is één van onze drie focuspunten in de verdeling van het budget, dus wij waren direct enthousiast om een partnerschap aan te gaan’, zegt Van der Spek. 
 

Tijdens een werkbezoek zag het bestuur van de AFAS Foundation welke prachtige resultaten er werden behaald. Van der Spek: ‘Vele gezinnen kregen eindelijk toegang tot schoon drinkwater. Niet slechts door een waterput te slaan, maar door jonge ondernemers op te leiden voor het beheer van het water en de hele watersector te versterken. Deze integrale aanpak brengt echte verandering. En die verandering willen we keer op keer zien. In het begin moest onze samenwerking daar nog in groeien, maar gelukkig hebben we in Woord en Daad een partner die dit goed oppakt. Het directe, inhoudelijke contact dat we hebben met Jacob Jan als projectleider is daarbij cruciaal voor ons.’ Deze wederzijdse betrokkenheid zorgt voor een partnerschap dat zowel Woord en Daad als de AFAS Foundation koesteren.
 
Ook partner worden van Woord en Daad? Neem contact op met Arjen Bulk via 06 – 30 45 31 60 of met Roeland van Everdingen via 06 – 12 96 10 49 
 
ALGEMENE INFORMATIE
Woord en Daad
www.woordendaad.nl
info@woordendaad.nl
0183-611800
Directeur-bestuurder: MSc. R.F. Molenaar 
Voorzitter Raad van Toezicht: Ds. C. Westerink
Keurmerken: ISO 9001, Partos 9001, CBF, Gouden Oor erkenning
ANBI: Ja 
IBAN: NL64 RABO 0385 4870 88

Interview met Rina Molenaar


Klik hier voor het interview met Rina Molenaar in De Dikke Blauwe major donor editie.