Wilde Ganzen: Voor aanpakkers over de hele wereld

Een groep vissersvrouwen aan het Victoriameer in Kenia wilde minder afhankelijk worden van hun mannelijke collega’s.
Ze hadden daarvoor een eigen boot en viskooien nodig en kregen dit voor elkaar met steun van stichting Hoog Tijd voor Andersom en Wilde Ganzen.
Ook volgden ze praktijktrainingen en leerden ze hoe ze voor zichzelf op moeten komen. 

Niet alleen verdienen de vrouwen nu hun eigen geld: hun hele houding is veranderd. Ze zien hun eigen kracht en willen graag nog meer leren om hun vaardigheden te verbeteren. Een deel van de opbrengst van de visverkoop investeren ze in benodigde cursussen. Daarnaast hebben ze met eigen financiën inmiddels een tweede boot aangeschaft.

Zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid
Wilde Ganzen helpt aanpakkers als deze vissersvrouwen en steunt kleine, slimme projecten die vooruitgang creëren op buurt- en dorpsniveau. Al die projecten brengen positieve ontwikkelingen op gang: het motiveert en verbindt en maakt mensen die in armoede leven trots en verantwoordelijk.
Naast het geven van geld en het opzetten van projecten, vinden wij het belangrijk dat mensen de kennis en kracht krijgen om zelfstandig hun toekomst te verbeteren. Dat doen we met ons trainingsprogramma Change the Game Academy.
Zo is lokale fondsenwerving en het afdwingen van rechten bij de overheid een vast onderdeel van onze aanpak geworden.

Maatwerk en persoonlijke aanpak
Wilt u ook deze aanpakkers steunen? Dat kan door structureel of eenmalig
te doneren aan Wilde Ganzen; ook gericht aan projecten of trainingen. Grote gevers, stichtingen en familiefondsen kunnen bij ons een ‘Fonds op Naam’ oprichten. U bepaalt zelf aan welke projecten de inleg wordt besteed, en ontvangt regelmatig rapportages. Ook éénmalige donaties kunnen gericht aan projecten worden besteed. Maatwerk en een persoonlijke aanpak kenmerken onze werkwijze.

Zo maken we samen met kleine projecten een groot verschil!
 


ALGEMENE INFORMATIE
Wilde Ganzen

www.wildeganzen.nl
info@wildeganzen.nl
033 204 55 55
Directeur: Kees de Jong
Voorzitter:  Harm Bruins Slot
Keurmerken: CBF, ISO 9001, Partos 9001
ANBI: Ja
IBAN: NL53INGB000 00 40 000
Doelstelling: Wilde Ganzen wil het leven van mensen in armoede verbeteren.