Vereniging Natuurmonumenten: de natuur in Nederland beschermen we samen

Natuurmonumenten is een beweging van en voor mensen met hart voor de natuur en een goed en deskundig beheerder van natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Onze droom is een mooi Nederland. Met landschappen waarin natuur en erfgoed een grote rol spelen. Een land vol groene steden, duurzame landbouw en natuurrijke landschappen. Een land waar we van kunnen genieten en waar de natuur kan bloeien.
 

Natuurmonumenten beheert meer dan 108.000 hectare natuurgebied. We stellen natuur en cultuurhistorie veilig door gebieden en gebouwen aan te kopen, te beheren en toegankelijk te maken. We komen op voor de natuur. Als ze bedreigd wordt, maar ook als we kansen zien haar te versterken. Dat doen we al sinds 1905 met steun van onze leden, vrijwilligers, vrienden en bedrijven. 

Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar
Grote aaneengesloten natuurgebieden bieden planten en dieren de beste kans op overleven. Met de aankoop van grond maken we de natuur robuuster. Met de ontwikkeling van natuurlijke klimaatbuffers, zoals het Rivierklimaatpark IJsselpoort, houden we het water vast. Klimaatbuffers maken Nederland niet alleen veiliger, maar ook mooier en dragen bij aan het herstel van de natuur. Landgoed Mookerheide is een bijzondere plek met een grote cultuur- en natuurhistorische waarde. We herstelden eerst de monumentale kassen en nutstuin. Nu restaureren we het jachtslot, een uniek Jugendstil monument in Nederland.
 
Besteed aan doelstelling in 2019
€ 88.500.000
 
Op deze manier kunnen major donors onze organisatie concreet steunen
U kunt een bijdrage leveren in geld, tijd en stem. Doneren kan via incidentele giften, een periodieke schenking of door Natuurmonumenten op te nemen in uw testament. Het is ook mogelijk om een bestemming te geven aan uw gift, bijvoorbeeld in de vorm van een Fonds op Naam.
 
Major donors kunnen bij ons contact opnemen met
Mariëtte Flipse
Relatiemanager 
(06) 83 19 37 44
m.flipse@natuurmonumenten.nl

Foto's: Bob Luijks
ALGEMENE INFORMATIE
Vereniging Natuurmonumenten

www.natuurmonumenten.nl
www.natuurmonumenten.nl/contact
033 47 97 000
Directeur: Marc van den Tweel
Voorzitter: Jeroen Dijsselbloem
Keurmerken: CBF
ANBI: Ja
IBAN: NL69INGB0000009933 
Interview met Marc van den Tweel

Klik hier voor het interview met Marc van den Tweel in De Dikke Blauwe major donor editie.