UNHCR: Met uw steun kunnen mensen op de vlucht hun dromen realiseren

 © UNHCR/Anthony Karumba
 Morneau Schepell School in het Kakuma
vluchtelingenkamp in Kenia,
waar Esther en haar twee klasgenoten
hard aan het studeren
zijn om neurochirurg te worden.
Iedere 20 seconden vlucht iemand voor oorlog of geweld. Zij laten alles achter wat hen lief is: hun huis, baan, familie en vrienden. Door UNHCR te steunen, zorgt u ervoor dat zij weer in veiligheid een leven kunnen opbouwen. Met meer dan 79,5 miljoen mensen op de vlucht wereldwijd is uw hulp harder nodig dan ooit.  
 
UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, is dé wereldwijde organisatie voor mensen die gedwongen zijn om te vluchten. Sinds 1951 leiden en coördineren wij over de hele wereld hulpacties om mensen op de vlucht op te vangen, te beschermen en helpen we hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan.

Esther droomt ervan om neurochirurg te worden
Ongeveer de helft van de gevluchte mensen is nog maar een kind. Eén van hen is de 16-jarige Esther (zie onderstaande foto). Samen met haar moeder ontvluchtte ze in 2009 de oorlog in Zuid-Soedan. Ze woont sindsdien in een vluchtelingenkamp in Kenia en heeft één droom: “Ik wil de eerste vrouwelijke neurochirurg van Zuid-Soedan worden, zodat ik kan bouwen aan mijn toekomst én aan de toekomst van mijn land.”

Heeft u wel eens nagedacht over het doneren van een deel van uw vermogen om mensen op de vlucht een toekomstperspectief te bieden? Met uw gift krijgen bijvoorbeeld steeds meer meisjes zoals Esther toegang tot onderwijs. Zo kunnen ze in veiligheid leven, werken aan hun toekomst en hun dromen realiseren. 

UNHCR in het kort:
  • Wereldwijd zijn er bijna 80 miljoen mensen op de vlucht. UNHCR is er voor hen. 
  • Bij een crisis zijn we binnen 72 uur ter plaatse en bieden we bescherming en levensreddende hulp zoals onderdak, voedsel en medische zorg.
  • Daarnaast bieden we op duurzame oplossingen zoals onderwijs en werkgelegenheid.
  • 90% van al onze medewerkers werkt in het veld.
  • 86% van elke gedoneerde euro gaat direct naar mensen op de vlucht.
  • Mede dankzij de solidariteit van donateurs en mensen zoals uzelf, kunnen we bovenstaande hulp geven aan mensen op de vlucht.  

Hoe kunt u helpen?
  • Steun ons met een gift en zorg voor levensreddende hulp voor mensen op de vlucht.
  • Doneer via een periodieke schenking, zo geeft u mensen op de vlucht weer hoop. Uw gift is fiscaal aftrekbaar. 
  • Neem UNHCR op in uw testament (zonder erfbelasting). Zo draagt u ook na uw overlijden bij aan een toekomst van kinderen zoals Esther. 

 
Heeft u vragen over een gift, schenking of nalaten aan UNHCR? Of bent u benieuwd hoe u verschil kunt maken voor mensen op de vlucht?
 
We denken graag mee en helpen u verder met uw vragen en wensen. Neem voor een vrijblijvend gesprek gerust contact op met Karien Jeekel-van Acker via 070 250 18 13 of per e-mail via jeekel@unhcr.org
 
Meer lezen? Ga naar www.unhcr.nl/nalaten.


 
ALGEMENE INFORMATIE
UNHCR, de VN-Vluchtelingenorganisatie
www.unhcr.nl/watjijkandoen
jeekel@unhcr.org
+31 70 250 1813  
Directeur: Filippo Grandi
Keurmerken: Nee
ANBI: Ja
IBAN: NL30INGB0007191836 ter attentie van UNHCR NL