Greenpeace: Samen maken we toekomst

Een groene leefbare aarde voor iedereen. Dat is het doel waar Greenpeace inventief, vreedzaam en vastberaden aan werkt samen met miljoenen wereldverbeteraars. 
Al sinds haar oprichting, nu 50 jaar geleden, werpt Greenpeace zich met lijf en leden op voor de bescherming van onze blauwgroene aarde. Wat begon met succesvolle acties tegen de walvis- en zeehondenjacht is uitgegroeid tot een wereldwijde beweging van miljoenen mensen met één gemeenschappelijk doel: de aarde voor mens en dier leefbaar houden.  

Om dat te bereiken, gaat Greenpeace samen met haar supporters de confrontatie aan met milieu- en klimaatvervuilers. Gebaseerd op gedegen onderzoek reiken we oplossingen aan en delen die ook aan tafel in de hoogste politieke kringen. Verandert er niets? Dan verzinnen we een actie die het gesprek van de dag wordt en van invloed is op het Binnenhof en in de boardrooms van bedrijven.
 
Onze onafhankelijkheid is ons grootste goed. We nemen nooit geen geld aan van overheden en bedrijven en kunnen daarom elke uitdaging aangaan. Onze supporters geven ons bestaansrecht en alleen aan hen zijn wij verantwoording schuldig. 
 
Contact met ons team Bijzondere Giften? Sabrina van der Sandt via sabrina.van.der.sandt@greenpeace.org en 06-3814513.
 
Belangrijke successen uit 2020: 
Er komt statiegeld op kleine plastic flesjes, een historische overwinning in de strijd tegen wegwerpplastic. Aegon trekt investeringen ter waarde van € 140 miljard uit 161 bedrijven, vanwege hun kwalijke impact op klimaatverandering. De VN werkt aan het allereerste Oceanenverdrag om de wateren die nu nog vogelvrij zijn echt te beschermen.  
 
Concrete plannen: 
De komende tien jaar zetten wij alles op alles om onze oceanen, bossen en het klimaat veilig te stellen. Dat is nodig om onze aarde leefbaar te houden voor iedereen. Daarbij maken we geen kleine stapjes, maar gedurfde sprongen. En we nodigen iedereen uit om met ons mee te doen. 
 
Besteed aan doelstelling in 2019: 
16,8 miljoen euro.

ALGEMENE INFORMATIE
Stichting Greenpeace Nederland

www.greenpeace.org/nl/doneer/groot-geven
info@greenpeace.nl
020 626 1877
Directeur: Anna Schoemakers en Joris Thijssen
Voorzitter: Chris Fentener van Vlissingen
Keurmerken: CBF
ANBI: Ja
IBAN: NL89 TRIO 0338 8885 00