Bontius Stichting: Samen investeren in beter worden

Elke dag zetten artsen en onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum zich in om ernstige ziektes dichterbij genezing te brengen. De Bontius Stichting | LUMC Research Foundation maakt hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek van het LUMC op drie grote maatschappelijke thema’s mogelijk. Hiermee wordt de komende jaren een heldere en krachtige bijdrage geleverd aan oncologie, regeneratieve geneeskunde en population health.


Onderzoek direct voor de patiënt 
Het LUMC Oncologie Centrum werkt elke dag aan grensverleggend onderzoek op het gebied van bestrijding van kanker. Met als doel kanker eerder te signaleren. Hoe eerder kanker wordt ontdekt, hoe groter de kans is op genezing. 
 
Revolutionaire innovatie 
Regeneratieve geneeskunde heeft als doel het zelfherstellend vermogen van het lichaam te beïnvloeden. Onderzoek met behulp van orgaan­op­een­chip­modellen en onderzoek naar stamcellen dragen hieraan bij. De ultieme droom is zieke organen te herstellen met eigen lichaamsmiddelen, zodat patiënten met een chronische ziekte uitzicht krijgen op genezing.
 
Population health
Wereldwijd lijden miljoenen mensen aan infectieziekten, zoals malaria, schistosomiasis en mijnworm. Het LUMC is uniek in de wereld met het Leiden Controlled Human Infection Center. Met dit centrum kunnen we op een snelle manier onderzoeken welke vaccins of middelen effectief zijn, waardoor we infectieziekten als malaria de wereld uitkrijgen.
 
Samen investeren in beter worden
Revolutionaire innovaties vragen om nieuwe vormen van samenwerking tussen artsen, wetenschappers en bedrijfsleven. U kunt samen met ons bijdragen aan deze belangrijke maatschappelijke thema’s. Met uw schenking aan innovatief onderzoek biedt u een toekomst aan patiënten. Uw steun is van blijvende impact. Nieuwsgierig geworden? 
 

Wij gaan graag met u persoonlijk in gesprek. Steun wetenschappelijk onderzoek en neem contact op met Ambika Lucassen via 071  526 5749.


ALGEMENE INFORMATIE
Bontius Stichting | LUMC Research Foundation

www.bontiusstichting.nl
bontiusstichting@lumc.nl
Voorzitter: De heer dr. A.H.E.M. Wellink
Keurmerken: CBF Erkenning
ANBI: Ja         
IBAN: NL03 INGB 0657 9199 26
Doelstelling: De Bontius Stichting is opgericht om (aanvullende) financiering te realiseren voor wetenschappelijk onderzoek in het LUMC.