Prikken, meten, spuiten, eten. Iedere dag weer 

(foto: Tomek Dersu Aaron)
(foto: Tomek Dersu Aaron)
'Altijd moet ik rekening houden met diabetes en dat vind ik heel vervelend. Ik moet mezelf de hele tijd in de gaten houden, opletten wat ik eet, rekening houden met gym. Prikken, meten, spuiten, eten. De hele dag door, elke dag... Als mijn bloedsuiker te laag is, voel ik me heel erg moe. Dan lijkt het net of alles om me heen in een droom is. Ik kan dan ook flauwvallen, dat is niet fijn op school. Als ik hoog zit, krijg ik hoofdpijn, ben ik moe of heel druk of verdrietig.’ Bloem
 
Mensen met diabetes hebben nooit een moment rust. Niet verslappen, scherp blijven: één misstap kan ernstige gevolgen hebben. Nooit meer zomaar iets eten of drinken. Laat staan onbezorgd een fietstochtje maken. De impact van diabetes op het dagelijks leven is groot. Net zoals de kans op ernstige complicaties. 
 
Diabetes type 1 is een vergissing van je eigen afweersysteem. Dat vernielt de cellen die normaal insuline maken, of legt ze stil. Bij diabetes type 2 kan het lichaam de bloedsuiker niet meer goed regelen. Doordat er te weinig insuline in het lichaam is. Bovendien reageert het lichaam hier niet meer goed op. 
 
De cijfers zijn confronterend
  • Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes
  • Per uur komen er 7 patiënten bij
  • 85% krijgt na 20 jaar te maken met oogproblemen
  • 1 op de 2 mensen met diabetes krijgt ernstige complicaties
 
Dit willen we bereiken
Het is de droom van iedereen met diabetes: er ooit van genezen. Het Diabetes Fonds wil die droom laten uitkomen. Maar tot die grote droom werkelijkheid is, werken aan een minstens zo belangrijke droom: het dagelijks leven van mensen met diabetes verbeteren. 
 
Samen kunnen we mensen met diabetes hun vrijheid teruggeven. Helpt u mee? 
Binnen afzienbare tijd komt de kunstalvleesklier op de markt. Dit apparaatje meet de bloedsuiker, berekent of er insuline of glucagon moet worden toegediend én hoeveel. Daarbij reageert het ook nog eens op alles wat iemand doet: eten, slapen, sporten, studeren etc. Het apparaat kan mensen met diabetes bevrijden van het dagelijkse prikken, meten en spuiten. Met de steun van onze donateurs kan het onderzoek naar de kunstalvleesklier worden versneld. Ook kan de kunstalvleesklier nog verder doorontwikkeld worden. Hier is onderzoek en veel geld voor nodig. 
 
Neem voor meer informatie contact op met Carla Beemer (Teamleider Fondsenwerving) via 033-4622085 of c.beemer@diabetesfonds.nl.
 
ALGEMENE INFORMATIE
Diabetes Fonds
Hanneke Dessing

Stationsplein 139, 3818 LE Amersfoort 
033-4622055
www.diabetesfonds.nl
info@diabetesfonds.nl
Directeur: Mw. drs. J.W.M. Dessing
Voorzitter: Dhr. drs. M.C. van Gelder
Doelstelling: Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes en complicaties te voorkomen en te genezen. We geven mensen met diabetes nu en in de toekomst een betere kwaliteit van leven. 
Keurmerken: CBF, DDMA Privacy Waarborg
ANBI: Ja
IBAN: NL58 INGB 0000 0057 66