CliniClowns brengen vrolijkheid en lichtheid

CliniClowns brengen vrolijkheid en lichtheid
CliniClowns brengen vrolijkheid en lichtheid
CliniClowns zet zich in voor zieke en gehandicapte kinderen én mensen met dementie. Door echt contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns voor waardevolle geluksmomenten. Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst en mensen met dementie bloeien op en voelen zich weer gezien. 
 
Dit willen wij als organisatie concreet bereiken: 
Ons doel is zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie even ‘op te tillen’ uit hun situatie. Een CliniClowns bezoek gaat verder dan afleiding en plezier. Het draagt bij aan het welzijn van zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie. Waarbij is bewezen dat clownsspel kan zorgen voor ontspanning en een afname van angst en stress. 
 
Op deze manier kunnen major donors onze organisatie concreet steunen: 
Voor giften van 1.000 euro of meer kan onze relatiemanager Frances helpen met een eenvoudig geefplan. Optimaal belastingvoordeel, bijzondere wensen zoals bezoekjes aan een ziekenhuis bij u in de regio én persoonlijke terugkoppeling over wat we met uw gift hebben kunnen realiseren, zijn hier onderdeel van. 

Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar:
84.035 ontmoetingen tussen zieke of gehandicapte kinderen en CliniClowns, in ziekenhuizen, hospices, klinieken en andere instellingen door heel Nederland. En online via de CliniClowns App. Met prachtig effect. Lees de verhalen op www.cliniclowns.nl

Concrete plannen/projecten: 
Het is mogelijk om bezoeken van zieke kinderen in een bepaalde regio of ziekenhuis mogelijk te maken. Ook voor ouderen met dementie kunnen we bij u in de buurt van betekenis zijn. Relatiemanager Frances helpt u graag hierbij. 

Major donors kunnen bij ons contact opnemen met:
Relatiemanager Frances Hilbers-Kuijs, via: 06-10643381 of frances.kuijs@cliniclowns.nl.

DDB Profiel

Opgericht
1992
Doelstelling
Zieke en gehandicapte kinderen afleiding en plezier geven om de kwaliteit van hun leven te verbeterenZieke en gehandicapte kinderen afleiding en plezier geven om de kwaliteit van hun leven te verbeteren.
Actief in
Nederland
Leden en Donateurs
ruim 210.000
Vrijwilligers
180
Medewerkers
129
Adres
Postbus 1565 3800BN Amersfoort
Mogelijkheid Fonds Op Naam
Ja
Keurmerk
CBF/EFHCO
Beneficiënt loterij
VriendenLoterij
Oprichter
Prof. dr. Tom Voûte
Voorzitter
Klaas Knot
Directeur
Coen Abbenhuis
Telefoonnummer
033-4699040
ANBI-beschikking
Ja
Statutaire naam
CliniClowns Nederland
KvK
41212043
Bank / IBAN
NL31INGB0000006640