Oogfonds: Zicht voor iedereen!

Een miljoen mensen in Nederland hebben oogproblemen. En dat aantal neemt toe. Zij hebben een grote wens: het behoud van hun zicht of weer kunnen zien. Het Oogfonds werkt hard aan die wens: zicht voor iedereen! Daarom investeren onze donateurs, sponsors en partners via het Oogfonds in wetenschappelijk onderzoek om blindheid en slechtziendheid te voorkomen.
 Waarom is oogonderzoek belangrijk?
Als we niets doen, zal het aantal mensen dat blind of slechtziend wordt enorm toenemen. Dat komt met name door de dubbele vergrijzing – steeds meer mensen worden steeds ouder- door de toename van het aantal mensen met diabetes en door de toename van hoge bijziendheid bij de jeugd. Dit heeft grote gevolgen voor de gehele maatschappij en impact op het leven van de patiënt en diens naasten. 
 
Actueel
Uit onderzoek blijkt dat weinig buiten spelen en lang dichtbij kijken het risico op ernstige bijziendheid vergroot, zeker bij erfelijke factoren. In 2050 zal de helft van de twintigers bijziend zijn, met verregaande gevolgen. Het Oogfonds geeft daarom voorlichting en roept op de leefregel toe te passen: 20-20-2 doe mee. Dit betekent na 20 minuten dichtbij kijken, een onderbreking van 20 seconden in de verte kijken en minstens 2 uur per dag naar buiten.
 
Waar staat het Oogfonds voor?
Het Oogfonds voorkomt en bestrijdt oogaandoeningen door wetenschappelijk oogonderzoek mogelijk te maken naar oorzaken, symptomen en effectieve behandelmethoden. Zodat in de toekomst niemand meer blind of slechtziend hoeft te worden!
 
Steun wetenschappelijk oogonderzoek
“Iedereen die ouder is dan veertig ervaart zelf een achteruitgang in zicht. Bij de een is dit opgelost met een leesbril, maar bij steeds meer mensen helpt een bril niet meer. Er ontstaan oogaandoeningen die sluipend iemands toekomstperspectief beïnvloeden, letterlijk en figuurlijk. Zicht is niet vanzelfsprekend! Het is tijd dat hier verandering in komt”, aldus Oogfondsdirecteur Monique van Bijsterveld. 
 
 
Steun wetenschappelijk oogonderzoek en neem contact op met:
Monique van Bijsterveld, (030) 29 66 999
 m.vanbijsterveld@oogfonds.nl
 
 
ALGEMENE INFORMATIE
Oogfonds
www.oogfonds.nl
mijnogen@oogfonds.nl
030 29 66 999
IBAN NL21 INGB 0000 0039 10
Directeur Monique van Bijsterveld
Voorzitter mr. D.E.M. (Dina) Aleman MBA
ANBI ja
CBF ja
Privacy Waarborg ja
DDMA ja
Doelstelling Het Oogfonds voorkomt en bestrijdt oogaandoeningen en helpt mensen met een visuele beperking zichtbaar beter te participeren in de samenleving.