Major donor aan het woord: ‘Ik heb gezien dat mijn steun goed terecht komt’

Adriaan Coppens:  ‘Ik heb gezien dat mijn steun goed terecht komt’
Adriaan Coppens:  ‘Ik heb gezien dat mijn steun goed terecht komt’
Adriaan Coppens is ondernemer en sinds 2018 donateur van HospitaalBroeders.

Ik ben zoals goede doelen dat volgens mij noemen een major donor. Zelf vind ik mezelf helemaal niet zo ‘major’, ik ben gewoon een ondernemer. Ik was op zoek naar een nuttige besteding van een bedrag dat ik in gedachten had maar ik vond het lastig om te bepalen welk doel bij mij paste. Als criterium had ik dat mijn donaties bij de allerarmsten terecht moesten komen, dat een kleine overhead oké is maar anderzijds dat er in de regio voldoende omvang en kunde aanwezig is om continuïteit te garanderen. Het werk van HospitaalBroeders kwam op mijn pad, we hadden gesprekken, veelbelovend, maar ik wilde het met mijn eigen ogen zien. Ik ben een week mee geweest naar Malawi en wat ik daar aantrof overtrof mijn stoutste verwachtingen. Een geweldig team van zeer professionele en toegewijde lokale mensen runt daar een enorm centrum. GGZ, hulp aan kinderen met een beperking, spaargroepen van vrouwen, te veel om op te noemen. Allemaal even goed georganiseerd. Dit had ik echt niet zo verwacht. Toen ik terugkwam in Nederland heb ik mijn steun meteen voor vijf jaar vastgelegd. Die reis naar Malawi heeft me geïnspireerd én gerustgesteld: ik weet dat mijn steun aan HospitaalBroeders goed terecht komt in Malawi! Uiteraard bespreek ik mijn ervaringen graag met iedereen die geïnteresseerd is in het werk van de HospitaalBroeders.
 
Toegankelijke gezondheidszorg in Afrika
Vanuit onze 19 ziekenhuizen en klinieken in Afrika gaan artsen en verpleegkundigen naar omliggende dorpen toe. Op deze manier krijgt een hele regio toegang tot gezondheidszorg. We werken alleen met lokaal personeel; zij kennen de gemeenschappen als geen ander. Wat ook belangrijk is: we leiden zorgpersoneel op, bijvoorbeeld in Malawi op onze eigen College of Health Sciences of in Sierra Leone op onze Nursing School. 
Dat wil ik ook!
Spreken die korte lijnen u aan? Wilt u directe hulp bieden? Neem dan contact op met David Heyer: david@hospitaalbroeders.nl of 020 – 636 0752. Of vraag naar de ervaringen van Adriaan, hij vertelt u er graag meer over.
ALGEMENE INFORMATIE
HospitaalBroeders
John Fleming

www.hospitaalbroeders.nl
info@hospitaalbroeders.nl
Directeur: John Fleming
Voorzitter: Donatus Forkan
Doelstelling: Toegankelijke gezondheidszorg en educatie voor de meest kwetsbaren in Afrika
Keurmerken: Nederland Filantropieland
ANBI: ja
IBAN: NL75RABO0384421733