Vereniging Humanitas: Laat uw hulp van mens tot mens voortleven


Veel mensen steunen goede doelen, u wellicht ook. Ontzettend waardevol, want met uw steun geeft u uw menselijke waarden door. Wist u dat u – ook als u er niet meer bent – uw hulp van mens tot mens kunt laten voortleven? Dit kunt u doen door Humanitas op te nemen in uw testament. Van een legaat of erfstelling tot Humanitas benoemen als executeur. Met uw nalatenschap bieden we, namens u, hulp van mens tot mens.
Zoals Marjolein Beers deed; zij vond nalaten aan Humanitas heel logisch:

"Ik had een heel commerciële baan, een bedrijf dat gespecialiseerd is in koeling voor professionele doeleinden. Mooi werk, echt waar. Maar om nou alleen maar herinnerd te worden als iemand die haar hele leven lang koelkasten heeft verkocht, nou nee. Ik zat nog in het management toen ik bewust besloot een dag minder te gaan werken. Dat kon als directeur niet, dus ik deed een stapje terug – sindsdien doe ik het accountmanagement.

Toen hoorde ik dat ze bij Humanitas vrijwilligers zochten om ouders te vervoeren naar hun gedetineerde kinderen. Later ben ik de tieners ook zelf gaan bezoeken. Hoe meer ik leerde over hun achtergrond, hoe meer ik besefte wat een gelukskind ik zelf was. Daarna kwam ik in diverse bestuurlijke functies van Humanitas terecht, tot eind 2013.

Humanitas in mijn testament opnemen, vond ik eigenlijk heel logisch. Mijn man is overleden, we hebben geen kinderen. Dus naast mijn zus heb ik ruimte voor twee goede doelen waarvan één Humanitas is. Ik wil het werk van de vrijwilligers blijven steunen. Vanuit je eigen menszijn een ander mens een stukje op weg helpen zodat die het daarna weer zelf kan: daar word ik warm van. Zo ben ik zelf ook bij Humanitas begonnen. En zo kan ik er straks ook mee eindigen."
 

Meer weten? Bezoek onze website: https://www.humanitas.nl/steun-ons/nalatenschap. Voor advies of een persoonlijk gesprek kunt u bellen of mailen naar Victoria Rekatsinas.
v.rekatsinas@humanitas.nl
06-24604575

Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen al 75 jaar mensen op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen, gratis en met ruim tachtig afdelingen altijd in de buurt. Jaarlijks helpen onze ruim 19.000 vrijwilligers zo'n 74.000 mensen hun leven een positieve draai te geven. Ze geven bijvoorbeeld steun na het verlies van een dierbare of helpen de administratie weer op orde te krijgen. Maatjes die luisteren en meedenken!

ALGEMENE INFORMATIE
Vereniging Humanitas

www.humanitas.nl
info@humanitas.nl
020 5231100

Directeur Angelique van Dam 
Voorzitter René Peeters
ANBI Ja
IBAN NL 63 RABO 0130432687

Doelstelling: Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vormgeven aan hun eigen leven en verantwoor- delijkheid nemen voor elkaar.