Hartstichting: Investeer in een gezond hart voor iedereen

De Hartstichting werkt aan een gezond hart voor iedereen. Een hart dat kracht geeft om te groeien, te genieten, lief te hebben, te léven!
Helaas is een gezond hart niet voor iedereen vanzelfsprekend.
Zo kent bijna iedereen wel iemand met een hart- of vaat- ziekte in zijn omgeving.

 

Sinds 1964 doet de Hartstichting er alles aan om levens te redden en te voorkomen dat mensen patiënt worden. Dankzij vrijgevige Nederlanders en intensieve samenwerking met onderzoekers, zorgprofessionals en patiënten is er in de afgelopen decennia enorme vooruitgang gerealiseerd. Behandelingen zijn spectaculair verbeterd en veel meer mensen overleven hart- en vaatziekten. Echter staan we nu voor nieuwe uitdagingen.

Grote uitdaging voor de toekomst

Er zijn in Nederland op dit moment 1,55 miljoen hart- en vaatpatiënten. Als we niets doen komen er in 10 jaar tijd nog eens een half miljoen patiënten bij. Een groei van ruim 32%! Patiënten hebben nu vaak meerdere aandoeningen tegelijk. Deze uitdaging vraagt om een andere aanpak, zoals revolutionaire operaties of innovatieve manieren om snelle hulp te organiseren. Ook is eerder ingrijpen nodig bij een verhoogd risico, om hart- en vaatziekten te voorkomen. Daarom werken we aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder te kunnen herkennen, op te sporen én beter te behandelen.

Waar klopt uw hart sneller van?
Iedereen is anders. Elk hart is anders.
De één gaat voor impact met innovatie. De ander zet zich in voor baanbrekend onderzoek. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en droom.
We horen graag hoe u het verschil wilt maken en met ons wilt investeren in een gezond hart voor iedereen. Dat kan met een eenmalige gift, een periodieke schenking of een Hartenfonds op Naam.
Op basis van uw wensen maken we graag een voorstel op maat voor u.

Enkele programma voorbeelden waarmee u persoonlijk het verschil kunt maken

  • Medische innovatie: het mogelijk maken van nieuwe medische toepassingen.
  • Talentenhart: het maximaal ontwikkelen van toptalent en baanbrekend onderzoek.
  • Hartonderzoek: het eerder opsporen en beter behandelen van hartfalen, hartinfarcten en hartritmestoornissen en ook van erfelijke hartziekten en aangeboren hartafwijkingen.
  • Hersenonderzoek: het voorkomen en beter behandelen van beroertes en herseninfarcten.

Als goed doel biedt de Hartstichting

  • Betrouwbaarheid: de Hartstichtin heeft het keurmerk Erkend Goed Doel van het Centraal Bureau Fond- senwerving (CBF).
  • Netwerk en ervaring: de Hartstichting vindt en verbindt de juiste experts en topdokters voor excellent onderzoek.
  • Fiscale voordelen: de Hartstichting is bij de Belastingdienst geregistreerd als een ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling. Hierdoor kunt u gebruikmaken van fiscale voordelen.
  • Persoonlijk contact: wij houden u persoonlijk op de hoogte van de voortgang van het programma dat u steunt. U wordt direct betrokken bij het werk van de onderzoekers.

Neem contact op met:
Alie van der Schaaf
06-229 55 222 
a.vanderschaaf@hartstichting.nl


ALGEMENE INFORMATIE
Hartstichting

www.hartstichting.nl
info@hartstichting.nl
070 315 55 55

Directeur Floris Italianer 
Voorzitter Frank de Grave 
Keurmerken CBF
ANBI Ja
IBAN NL88ABNA0573200300

Doelstelling De ambitie van de Hartstichting is om hart- en vaatziekten zo vroeg mogelijk te kunnen herkennen, opsporen én zo goed mogelijk te behandelen.