Oranje Fonds: Een samenleving waarin niemand er alleen voor staat

In Nederland en het Caribische deel van ons Koninkrijk zijn veel mensen die geen netwerk hebben om op terug te vallen. Zij hebben geen of weinig mensen om zich heen die ze steun geven op momenten dat ze dat nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat ze zich eenzaam voelen, ze in armoede leven of ze niet de kansen in het leven krijgen die voor anderen vanzelfsprekend zijn. Het Oranje Fonds is er om ervoor te zorgen dat niemand in onze samenleving er alleen voor hoeft te staan. 
 
Dat doet het Fonds door het mobiliseren en versterken van mensen en organisaties die zich daarvoor inzetten. Het fonds ondersteunt ieder jaar duizenden sociale projecten. Door kennis te delen en hun netwerk te vergroten, door geld beschikbaar te stellen, te zorgen dat mensen tijd in het project investeren en door erkenning te geven voor het belangrijke werk dat ze doen. 
 
De projecten die het Oranje Fonds steunt zijn divers. Het zijn bijvoorbeeld projecten die ervoor zorgen dat kinderen met een moeilijke thuissituatie een plek hebben om op adem te komen, die nieuwkomers in ons land bij de hand nemen en de weg wijzen, die ervoor zorgen dat mensen die niemand hadden om tegen te praten hun stem weer kunnen gebruiken. 
 
Naast het steunen van deze projecten organiseert het Oranje Fonds ieder jaar NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook Burendag is een jaarlijks terugkomend evenement dat buurtgenoten met elkaar verbindt, zodat ze op elkaar terug kunnen vallen wanneer dat nodig is. En met Maatjes Gezocht zoekt het Fonds ieder jaar vrijwilligers die maatje willen worden van iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken. Daarnaast dwingt het Fonds zichzelf ook continu om te blijven innoveren en nieuwe manieren te vinden om ervoor te zorgen dat mensen met elkaar in verbinding komen. Zo is er direct na het uitbreken van de coronacrisis een Corona Hulpfonds opgericht, waarmee aan 292 projecten acute hulp is geboden. 
 
Het Oranje Fonds doet dat niet alleen. De grootste impact bereik je door samen de schouders eronder te zetten. Daarom werkt het samen met initiatiefnemers, gevers, partners en vrijwilligers. Zo vormen we samen een sterk sociaal netwerk voor iedereen.  
 
Want als we er allemaal voor elkaar zijn, staat niemand er alleen voor. Doe je mee?
ALGEMENE INFORMATIE

Oranje Fonds    
www.oranjefonds.nl
info@oranjefonds.nl  
030-6564524
Directeur: Sandra Jetten
Voorzitter: Dick Benschop
Keurmerken: CBF
ANBI: Ja
IBAN: NL70INGB0000888444
Interview met Sandra Jetten

Klik hier voor het interview met Sandra Jetten in De Dikke Blauwe major donor editie.