Cordaid: Een gezonde toekomst voor kinderen

Cordaid strijdt al meer dan 100 jaar voor een wereld zonder armoede waarin iedereen een menswaardig leven heeft. Wereldwijd is er al veel vooruitgang geboekt: vooral op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Dat is voor ons het bewijs dat het kan en onze drijfveer om door te gaan.
 
Basiszorg voor kinderen vaak niet toereikend  
In Nederland begint een goede gezondheidszorg voor onze kinderen al direct bij de geboorte. Die basiszorg voor kinderen is lang niet overal vanzelfsprekend.  Hoewel de overlevingskansen van kinderen in de laatste drie decennia aanzienlijk verbeterd zijn, sterven wereldwijd nog altijd dagelijks 10.000 kinderen al voor hun eerste verjaardag. 
 
Fragiele landen; toch een gezonde start
Cordaid werkt in fragiele landen, waaronder landen in Sub Sahara Afrika waar té veel kinderen té weinig zorg krijgen tijdens hun eerste levensjaar. Zoals in Ethiopië, waar we tot in de meest afgelegen dorpen werken. Moedersterfte is er schrikbarend hoog. Oorzaken liggen vaak in de onwetendheid van het belang van gezondheidszorg, de slechte kwaliteit van de zorg en schadelijke tradities.  
 
Slimme en duurzame manier voor moeder en kindzorg
Cordaid biedt hulp op een slimme en duurzame manier door het resultaatgericht versterken van gezondheidssystemen door het bewezen concept van Performance Based Financing (PBF). De essentie van deze unieke aanpak betekent dat we pas uitbetalen als enkele vooraf bepaalde resultaten zijn behaald.  Zo krijgen klinieken in Ethiopië uitbetaald als ze meer zwangerschapscontroles uitvoeren, meer bevallingen begeleiden en meer kinderen vaccineren. Met de behaalde bonussen wordt het zorgpersoneel gestimuleerd steeds betere zorg te bieden, waardoor meer moeders hun bevalling overleven en kinderen veel meer kans hebben om gezond op te groeien.
 

Op een heel persoonlijke manier iets goeds doen met een groot geldbedrag? Cordaid biedt de mogelijkheid om een Fonds op Naam in te stellen. Samen bespreken we graag met u hoe uw (familie) fonds zou willen vormgeven en de besteding en verantwoording zzouzou willen vastleggen. Ook kunt u aangeven op welke manier u of uw familieleden persoonlijk betrokken willen worden bij het project. 
 
Persoonlijk advies
Heeft u interesse? Neemt u dan vrijblijvend contact op met onze relatiemanager, Smaragda den Hond.  Uiteraard vertelt ze u ook graag over andere schenkingsmogelijkheden, zoals een periodieke schenking of een nalatenschap.   Zij is te bereiken via +31 (0)70- 31 36 264 of smaragda.den.hond@cordaid.org. 
 
ALGEMENE INFORMATIE
Cordaid

www.cordaid.org
info@cordaid.org
+31 (0) 70 – 31 36 233
Directeur: De heer L.C. Zevenbergen
Voorzitter: De heer A.J.M. Heerts
Keurmerken: CFB-keurmerk 
ANBI: Ja  
IBAN: NL57 INGB 0000 0009 34