CliniClowns zijn echt van belang in de zorg

Coen Abbenhuis: 'CliniClowns zijn echt van belang in de zorg'
Coen Abbenhuis: 'CliniClowns zijn echt van belang in de zorg'
Wat is uw persoonlijke, maatschappelijke missie als bestuurder?
Mijn doel is zorgen dat Nederland zich realiseert dat het werk van onze clowns veel meer is dan een leuk moment, en echt een bijdrage levert aan persoonsgerichte zorg.
Onze professionele clowns weten met spel en humor contact te maken met het positieve en gezonde in een persoon. Zo vergroten we hun veerkracht en verminderen we stress- en angstgevoelens. We streven ernaar om bewust te worden ingezet daar waar we het meest van toegevoegde waarde zijn.
Zo leveren wij onze bijdrage binnen het zorgproces bijvoorbeeld bij een medische handeling of gedurende een revalidatieproces.  En dragen we op een positieve manier bij aan het welzijn van mensen in een kwetsbare situatie. Ik ben trots op de meerwaarde die wij met onze aanpak leveren  binnen de Nederlandse zorg.

Wat kunt u betekenen voor de major donors die in uw organisatie zijn geïnteresseerd?
We helpen u graag met het opstellen van een eenvoudig geefplan. Optimaal belastingvoordeel, bijzondere wensen zoals bezoekjes aan een ziekenhuis bij u in de regio én persoonlijke terugkoppeling over wat we met uw gift hebben kunnen realiseren, zijn hier onderdeel van. Elke bijdrage, groot of klein, helpt ons het welzijn van zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie te verbeteren.