‘Berenactie’ levert 313 duizend euro op voor KiKa


Ook bij KiKa kunnen traditionele sportevenementen niet plaatsvinden en daardoor mist de stichting een groot deel van de inkomsten die nodig zijn om onderzoek naar kinderkanker te financieren. Geneesmiddelenbedrijf MSD loopt voorop in de strijd tegen kanker en is al 15 jaar partner van KiKa, dat op haar beurt een warme plek heeft in het hart van eredivisionist sc Heerenveen. Samen zochten club, stichting en geneesmiddelenbedrijf een alternatieve manier waarop zij – en heel Nederland – KiKa konden steunen tijdens ‘corona’. Samen kwamen ze op het idee om de KiKa-beer een hoofdrol te geven, immers het symbool van steun en liefde voor kinderen in moeilijke tijden.


Na de lange lockdown in Nederland startte de competitie op 12 september weer met een deel van de supporters op de tribune. Maar door de aanscherping van de maatregelen was het op 24 oktober wederom niet mogelijk om mensen toe te laten tot de stadions. Gelukkig waren de 15.000 beren wel van harte welkom!

Duizenden KiKa-beren 
Na de wedstrijd werden alle 15.000 knuffelberen met voetbalshirt binnen 1 dag verkocht. Maar de actie ging door. Er stroomden 4.000 extra aanvragen binnen voor de unieke KiKa voetbalbeer en mensen waren zo enthousiast over de actie dat ze extra doneerden. De laatste beer werd gesigneerd door voormalig voetballers Ruud Gullit, Marco van Basten, Youri Mulder en Mark van Bommel en presentator Jack van Gelder en voor 1.300 euro geveild. Daardoor liep de opbrengst van de actie op tot 313.649 euro.

Ook met de aandacht voor kinderen met kanker kwam het goed: kranten, nieuwssites, radio- en televisiezenders en sociale media tot ver buiten onze landsgrenzen hebben aandacht besteed aan de actie. Het initiatief wordt mogelijk in diverse landen overgenomen.
ALGEMENE INFORMATIE

Stichting Kinderen Kankervrij www.kika.nl
info@kika.nl
020-3458535

Directeur Frits Hirschstein 
Voorzitter Monique Maarsen

Keurmerken CBF
ANBI ja
IBAN NL89INGB0000008118
 


Interview met Frits Hirschstein

Klik hier voor het interview met Frits Hirschstein in De Dikke Blauwe major donor editie.