AAP geeft exotische zoogdieren weer een toekomst

AAP zet zich in voor een betere toekomst voor dieren zoals apen, leeuwen en wasberen. Nog altijd worden exotische zoogdieren illegaal verhandeld, als huisdier gehouden of gebruikt in circussen of andere vormen van entertainment. Bij AAP verbeteren we op een duurzame manier het welzijn van deze dieren. 


Dit willen wij als organisatie concreet bereiken:
Dieren in nood vangen we op in ons opvangcentrum in Almere en het Spaanse Villena. Veel dieren zijn verwaarloosd of mishandeld en kunnen bij AAP lichamelijk en geestelijk herstellen van hun verleden. Als ze hersteld zijn, zoeken we een geschikt permanent onderkomen voor ze in een dierenpark of reservaat. Daarnaast pleiten we in heel Europa voor betere wet- en regelgeving, om de oorzaken van dierenleed aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan een Europees verbod op wilde dieren in het circus en een Europese positieflijst voor huisdieren; een lijst waarop staat welke dieren je als huisdier mag hebben en onder welke voorwaarden. 
 
Op deze manier kunnen major donors onze organisatie concreet steunen:
Het steunen van een project van AAP is een bijzondere vorm van doneren; vanuit persoonlijke betrokkenheid, rechtstreeks en concreet. Het gaat om projecten die een belangrijke bijdrage leveren aan het werk van AAP. Met uw exclusieve steun aan één van deze projecten zorgt u voor de complete realisatie daarvan. Voor enkele projecten is ook deelfinanciering mogelijk. Niet direct een project dat u aanspreekt? Geen nood. Er is een uitgebreide projectenportefeuille. Samen met u zoeken we naar een passende bestedingsbestemming. Het is ook mogelijk om AAP te steunen via nalatenschap of via een fonds op naam. 
 
Geïnspireerd geraakt? Kijk dan voor op onze website voor meer informatie: www.aap.nl/projectsteun
 
Major donors kunnen bij ons contact opnemen met:
Laura Kok:  laura.kok@aap.nl (036-5238788)
 
Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar
Opvang van 235 dieren uit heel Europa. 5 Europese landen verboden wilde dieren in het circus. Minister Schouten committeerde zich aan de totstandkoming van een Positieflijst in Nederland. 
 
Concrete plannen/projecten
Opvang van honderden dieren uit heel Europa. Lobby voor een Nederlandse én een Europese positieflijst. Campagne voor Europees verbod op wilde dieren in het circus. 

ALGEMENE GEGEVENS
Stichting AAP
David van Gennep

www.aap.nl
info@aap.nl
036-5238787
Directeur David van Gennep
Voorzitter Monique de Vries
Doelstelling Het welzijn van uitheemse niet-gedomesticeerde dieren in Europa duurzaam verbeteren.
Keurmerk(en) CBF, Goede Doelen Nederland
ANBI Ja
IBAN NL64INGB0002777530