AAP geeft exotische zoogdieren weer een toekomst

AAP geeft exotische zoogdieren weer een toekomst
AAP geeft exotische zoogdieren weer een toekomst


Dierenwelzijn staat nog altijd sterk onder druk. Veel exotische dieren leiden geen dierwaardig leven en menselijk handelen is daar vaak de oorzaak van. Zoals illegale handel, particulier bezit en exploitatie in entertainment of onderzoek. Bij AAP verbeteren we op een duurzame manier het welzijn van deze uitheemse dieren. We combineren praktische opvang met de beïnvloeding van wetgeving en beleid. 

 
Bij AAP in Almere en Spanje vangen we dieren in nood op en krijgen ze de kans op weer gezond te worden en natuurlijke gedrag te vertonen. Eenmaal aangesterkt zoeken we een geschikt permanent onderkomen voor ze in een dierenpark of reservaat. Daarnaast pleiten we in heel Europa voor betere wet- en regelgeving. Zoals een Europees verbod op wilde dieren in het circus en een Nederlandse én Europese positieflijst voor huisdieren.
 
Het steunen van een project van AAP is een bijzondere vorm van doneren, vanuit persoonlijke betrokkenheid, rechtstreeks en concreet. Het gaat om projecten die een belangrijke bijdrage leveren aan het werk van AAP. Met uw exclusieve steun aan één van deze projecten zorgt u voor de complete realisatie daarvan. Voor enkele projecten is ook deelfinanciering mogelijk. Niet direct een project dat u aanspreekt? Geen nood. Er is een uitgebreide projectenportefeuille. Samen met u zoeken we naar een passende bestedingsbestemming. Het is ook mogelijk om AAP te steunen via nalatenschap of via een fonds op naam. 
 
Geïnspireerd geraakt? Voor meer informatie zie ook onze website: https://www.aap.nl/nl/help-mee/help-mee-en-steun-een-project
 
Major donors kunnen bij ons contact opnemen met Laura Kok:  laura.kok@aap.nl (036-5238788).
 
Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar
Opvang van 235 dieren uit heel Europa. 5 Europese landen verboden wilde dieren in het circus. Minister Schouten committeerde zich aan de totstandkoming van een Positieflijst in Nederland. 
 
Concrete plannen/projecten
Opvang van honderden dieren uit heel Europa. Lobby voor een Nederlandse én een Europese positieflijst. Campagne voor Europees verbod op wilde dieren in het circus. 

ALGEMENE GEGEVENS
Stichting AAP
David van Gennep

www.aap.nl
info@aap.nl
036-5238787
Directeur David van Gennep
Voorzitter Monique de Vries
Doelstelling Het welzijn van uitheemse niet-gedomesticeerde dieren in Europa duurzaam verbeteren.
Keurmerk(en) CBF, Goede Doelen Nederland
ANBI Ja
IBAN NL64INGB0002777530