Wie is @mr_gordongekko?

12 september 2013, 04:00
Wie is @mr_gordongekko?
Wie is @mr_gordongekko?
Goedemorgen lieve luisteraars. In de serie Twinkelende Tweets rondom de gevallen held Coen van Veenendaal (@coen66) aflevering 2. Vandaag behandel ik met u de tweet van @mr_gordongekko, die hij eind vorige week deelde met zijn 351 volgers. De tekst luidt als volgt:
@coen66 dankzij jou “foutje” en twijfel tot terugbetalen erg veel woningen aangedaan voorniets mensen twijfelen en zijn boos
Deze tweet is mooi door de dadaïstische opvatting over spelling en interpunctie. Hieruit mogen wij opmaken dat meester gekko nimmer de rechtenbul heeft verworven of zelfs het getuigschrift uit het lager onderwijs, maar toch spreekt uit zijn verzuchting een soort rauwe poëzie. Waarschijnlijk is meester gekko een van de vele KWF-collectanten die vorige week met de bus op pad gingen. Erg veel woningen aangedaan’ is multi-interpretabel. Keuze A: veel huishoudens zijn door het bezoek van de meester ronduit ontroerd (‘Jezus gekko, jij hier? Gekki!’). Of keuze B: meester gekko heeft door het KWF een te grote vinexwijk toegewezen gekregen en zich het leplazerus gelopen.
Meester gekko heeft dat gedaan ‘voorniets’: dus geheel onbetaald. Mooi: de vrijwilliger op een sokkel in éénaanelkaargekleidwoord!
‘Mensen twijfelen en zijn boos’ is dan een superieure uitsmijter: waar Coen van Veenendaal in 8 jaar 100 miljoen euro heeft opgehaald voor de kankerbestrijding, is meester gekko met een lege bus en een tong vol blaren weer thuisgekomen. Wow: die antithese hakt erin.
In 140 tekens de complexe zaak rond @Coen66 zo te verwoorden? Je moet het maar kunnen.

P.S.: Tips over wie Mike Salmoni is, worden beloond met het intussen bekroonde standaardwerk ‘De 50 ergste dieptepunten’ van mijn hand.
gerelateerde items