Wat zijn DDB Journaal en DDB Vandaag? 

7 oktober 2017, 00:00
Elke week een Journaal en elke dag al het laatste nieuws
Elke week een Journaal en elke dag al het laatste nieuws
De Dikke Blauwe Journaal is het digitale opiniemagazine dat elke donderdag om 07.30 uur in de mailbox komt van (intussen) meer dan 3.000 toegewijde donoren, bestuurders/toezichthouders in de filantropie en van politici en beleidsmakers. Het DDB Journaal staat onder hoofdredactie van de journalisten Charles Groenhuijsen en Edwin Venema, die worden bijgestaan door drie excellente vakhoofdredacteuren. De Dikke Blauwe Journaal is een volwaardig magazine dat een wekelijkse selectie van het nieuws, achtergrond en (veel) opiniëring biedt. De hoofdredactie staat bekend om haar kritische en scherpe commentaren op de jaarlijkse stroom van 6 miljard euro aan geefgeld. En sinds de lancering van de nieuwe website en het DDB Journaal dragen ook de komisch-kritische illustraties nadrukkelijk bij aan de status van ‘opinion leader’.

DDB Vandaag geeft dagelijks al het nieuws van de afgelopen 24 uur en verschijnt rond 12.00 uur in de mailbox.
 
Hoofdredacteuren Edwin Venema en Charles Groenhuijsen brengen samen bijna een heel mensenleven aan journalistieke ervaring mee, maar worden vakinhoudelijk extra ondersteund door de specialisten mr. dr. Ineke Koele (Tax & Legal), Roderik Bolle (Governance & Finance) en Peter Scholten MBA (Social Impact). Samen vormen zij een ijzersterk redactioneel team, dat ook nog eens gebruikmaakt van de aanvullende kennis van een aantal DDB Experts, onder wie: Henk van Stokkom (Ontwikkeling & Verandering), Harmen van Doorn (Innovatie), Arjen van Ketel (Nalaten), Marjan Smeitink (Fundraising & Marketing), Roy Cremers (Cultuur) , Ad Maatjens (Sponsoring) en Marc Wortmann (Internationale filantropie). Eindredacteur Kirsten Karmiggelt en vormgever André Weigand completeren DDB’s contentteam.
 
Door een financiële bijdrage van Lenthe Foundation is het wekelijkse DDB Journaal  voor iedereen geheel kosteloos. Ook de website www.dedikkeblauwe.nl is geheel opengesteld. Een gratis abonnement verplicht u tot niets. Geen kleine lettertjes. Wel roepen wij onze gratis lezers op om de enige onafhankelijke, journalistieke zender over doneren & sociaal investeren in ons land te ondersteunen, bijvoorbeeld door aanschaf de gedrukte jaargids De Dikke Blauwe, maar een verplichting is dit - zoals gezegd - dus zeker niet.
Direct uw wekelijkse opinieblad en/of dagelijkse nieuwsservice gratis in uw mailbox ontvangen: klik hier.
 
Wilt u een of beide onze nieuwsbrieven niet langer ontvangen? Jammer, maar daar doen wij niet moeilijk over. Met één druk op de knop schrijft u zich uit en wordt u uit ons verzendbestand verwijderd.

Ga terug naar FAQ's
gerelateerde items