Wat is De Dikke Blauwe jaargids?

7 oktober 2017, 00:00
De Dikke Blauwe wijkt in veel opzichten af van bestaande gidsen en naslagwerken door de journalistieke aanpak.
De Dikke Blauwe wijkt in veel opzichten af van bestaande gidsen en naslagwerken door de journalistieke aanpak.
De jaarlijkse, gedrukte De Dikke Blauwe fungeert inmiddels als een echte ‘state of the union’ van de wereld van doneren & sociaal investeren, met jaaroverzichten, commentaren, artikelen en columns van gerenommeerde gastauteurs, bestuurderspaspoorten en De Dikke Blauwe 100, de ranglijst met honderd ‘invloedrijkste personen’ in de wereld van beheerders, besteders en donors van ruim 6 miljard euro ‘goed geefgeld’. Er zijn intussen vier edities verschenen: de lustrum-editie zal verschijnen op 22 november 2018.
 
Journalistieke aanpak
De Dikke Blauwe wijkt in veel opzichten af van bestaande gidsen en naslagwerken door de journalistieke aanpak. De gids schetst jaarlijks de contouren van het ‘Land van Goed Doen’. Focus valt hierbij niet, zoals gebruikelijk, op de organisaties, maar op de toezichthoudende en uitvoerende bestuurders in de sector.
 
De Dikke Blauwe100: verrassende lijst
Met spanning wordt jaarlijks uitgekeken naar De Dikke Blauwe100 in de jaargids: een ranglijst met de 100 invloedrijkste personen in het ‘Land van Goed Doen’. De DDB-jury kiest jaarlijks uit een groslijst met honder-den kandidaten op basis van vijf wegingscri-teria. Altijd met verrassende uitkomsten. Winnaars waren: Boudewijn Poelmann, Jos Verhoeven, Joop & Janine van den Ende en HKH Prinses Laurentien van Oranje (2017-2018).
 
DDB Paspoorten
In het hart van elke De Dikke Blauwe staan de ‘paspoorten’ van bestuurders en organisaties die hun steunwaardigheid bepleiten - mede - voor een lezerspubliek van social investors en major donors (en hun adviseurs) die een bijdrage willen leveren aan de samenleving. Ze willen dat in toenemende mate doen op basis van de inhoud en van persoonlijke contacten met bestuurders die hen willen meenemen in een gezamenlijke passie: it’s not only about the money...
 
Wilt u de nieuwste De Dikke Blauwe4 vast bestellen? klik hier.

Ga terug naar FAQ's
gerelateerde items