Toon alles (2)

Waarom u Civil Power niet mag missen

17 oktober 2018, 06:00
Waarom u Civil Power niet mag missen
Waarom u Civil Power niet mag missen
Op donderdag 22 november vindt het eerste Civil Power-event plaats in De Balie in Amsterdam. Wat is ‘Civil Power’? Het is een mini-congres met een programma waarin samenwerking centraal staat.*

Of je nu een goed doel bent, een vermogensfonds of een andere maatschappelijk gerichte non-profit: als je je doelen wilt behalen, zul je links of rechtsom in meer of mindere mate samenwerking moeten zoeken: met andere civil society-organisaties, met de overheid, met bedrijven, met de wetenschap en met andere stakeholders. Dat samenwerken is bepaald niet gemakkelijk. De verschillen in cultuur, financieringsmodellen en mandaat verschillen enorm. Wie leidt zo’n samenwerking? Wie houdt al die kikkers in de kruiwagen en het vizier op scherp? Hoe behoud je je identiteit en draagvlak in de samenleving? Hoe ver kun of moet je gaan in het suiten van compromissen?

Tijdens Civil Power gaan we u een prachtige casus presenteren waarin alle uitdagingen, problemen en dilemma’s voorbijkomen en waarbij alle hoofdactoren (ngo-overheid-bedrijfsleven-wetenschap) aanwezig zijn. Ter lering, en ook een klein beetje ter vermaak, want deze casus is opgehangen aan de nieuwe nummer 1 van de jaarlijkse DDB100: de ranglijst van ‘invloedrijksten in de wereld van doneren & sociaal investeren’. De bekendmaking van de nieuwe DDB100 is feitelijk de nieuwe staalkaart van pure civil power, waarover De Dikke Blauwe de afgelopen maanden een online enquête hield: de Civil Power Barometer.

Tijdens het congres delen we de belangrijkste uitkomsten van die CP Barometer met u en zal dagvoorzitter Jeroen Smit (die u kent als publicist-journalist en auteur van o.a. ‘De Prooi’ over het ABN AMRO-drama) met u het debat over enkele stellingen aangaan.Civil Power zal geopend worden met een opdracht aan ons allemaal door onze keynote-spreker Lisa Jordan. Jordan, Amerikaans staatsburger, is in de wereld van de (internationale) filantropie een grote naam: bekend als leider die foundations naar grotere impact leidt; die systeemveranderingen voor jonge kinderen op gang helpt en wetgevers over deze hele aardbol met hun neus op het duurzaamheidsdossier drukt. Jordan heeft gewoond en gewerkt in New York, Washington D.C., Amsterdam, Tokio, Brussel en is momenteel in Den Haag gevestigd. Ze vervulde topposities bij de Nederlandse vermogensfondsen Porticus (CSO) en Bernard van Leer (CEO); bij het Bank Information Center (CEO) en bij de Ford Foundation als directeur van de unit Governance en Civil Society. Tegenwoordig is ze actief als zelfstandig consultant.
Maar Jordan is vooral een vrouw met een grootse visie op filantropie: goed doen is op zichzelf echt niet goed genoeg. Bestuurders en medewerkers van filantropieorganisaties hebben een duidelijke taak op the market to create good: een streven naar en bijdrage aan the good society. Het leggen van verbindingen; bouwen van bruggen. Een taak die in deze tijden van heftige polarisering prangender is dan ooit.
  
    

Verder gaan we tijdens Civil Power met u ook naar ons zelf kijken door de ogen van journalisten. In een panel met Harm Taselaar (RTL4 Nieuws), Sander Schimmelpenninck (Quote) en Mirjam Vossen (World’s Best News) stellen we ons de vraag: waarom lijkt het alsof alleen negatieve zaken (directeurssalarissen, strijkstokken en fraude) de pers halen? Is ‘constructieve journalistiek’ het antwoord?

Civil Power eindigen we met een bijzondere ‘recensent’: Ed Nijpels, de man die op dit moment sleurt aan het Energieakkoord en als geen ander weet – met zijn indrukwekkende staat van dienst in alle maatschappelijke domeinen – wat ervoor nodig is om heel verschillende partijen en standpunten te verenigen op een gezamenlijk doel.Bent u bestuurder, toezichthouder of beslisser bij een civil society organisatie en wilt u ook inspiratie opdoen voor nieuwe allianties die uw missie dichterbij brengen, en kennismaken met uw peers in het veld? Schrijf u dan in voor Civil Power 2018.
   
*Het programma van Civil Power 2018 is onder voorbehoud van laatste wijzigingen.

Aanmeldformulier Civil Power 2018

De bijdrage in de kosten bedraagt €200,- excl. btw, incl. De Dikke Blauwe5 jaargids t.w.v. €69,-.
Aanhef


Voornaam
Achternaam
Organisatie
Functie/rol
Adres
Postcode
Woonplaats
E-mail
Telefoonnummer
Betalingsverplichting

Annuleringstermijn

gerelateerde items