Verwacht: Geven in Nederland 2005

31 maart 2005, 08:59

Op 28 april wordt in het auditorium van de Vrije Universiteit Amsterdam Geven in Nederland 2005 gepresenteerd. Het tweejaarlijkse onderzoek is een must voor een ieder die actief is op de filantropische marktplaats, en geeft in detail antwoord op de vraag hoe ruim 5 miljard Nederlands geefgeld besteedt wordt. Op dezelfde dag wordt ook een afzonderlijk Tsunami-onderzoek aangeboden aan minister Van Ardenne.

 

Wie zich bezig houdt met geefgeld, heeft behoefte aan informatie waarmee het bewerken van de markt kan worden vergemakkelijkt. Hoeveel geeft de Nederlander? Waaraan en in wat voor vorm? Wat zijn de motieven die ten grondslag liggen aan deze giften? Het onderzoek Geven in Nederland geeft antwoord op al deze vragen. Niet alleen het geefgedrag van de Nederlandse huishoudens wordt verklaard, ook de sponsoring en giften van het bedrijfsleven passeren de revue.

 

Tsunami-onderzoekje
Het onderzoek wordt op de middag van 28 april gepresenteerd. Initiatiefnemer en hoogleraar filantropie Theo Schuyt licht vervolgens een aantal algemene trends toe. In zijn kielzog volgen bijdragen van Barbara Gouwenberg (

gerelateerde items