Toon alles (2)

Verkwizzing

15 juni 2016, 18:00
Verkwizzing
Verkwizzing
Bill Gates heeft 100.000 (levende) kippen gedoneerd aan sub-Sahara Afrikaanse families. Donateurs moesten daarvoor een quiz invullen waardoor ze 'op speelse wijze werden onderwezen'.
Stel je voor dat je als rijke, westerse donor zomaar wat geeft aan arme mensen, zonder entertainment. Ga je als donor toch door een hel.
Daarom vast wat ideetjes die mogelijk nog wat uitwerking behoeven, maar de trend van de verkwizzing kan een nieuwe boost geven aan filantropie:
1. Voedseldroppings worden onderdeel van 'Wie is de mol?' Wie saboteerde de helft van de droppings boven een hongerend land? Spannund!
2. 'Zo vader zo zoon', maar dan vanuit een door AIDS getroffen gebied: niet alle kandidaten leven nog, maar wel rete-leerzaam en integer gepresenteerd door Paul de Leeuw.
3. 'Miljoenenjacht in Mali': niet met echt geld natuurlijk, maar laat ook arme mensen zo'n koffertje even vasthouden: miljonair kun je worden als je maar je best doet! Linda kan dit als geen ander.
4. 'BN'ers in de bush' gaan Ebola bestrijden onder leiding van Geer & Goor. Alleen bij het aantrekken van die beschermende pakken lig je al dubbel... top!
 
gerelateerde items