Weg van Filantropie: wat u moet weten van major donors

23 maart 2017, 06:00
Bestel nu vast uw exemplaar
Bestel nu vast uw exemplaar

Gisteren officieel gelanceerd tijdens een levendige vernissage in Artis* en nu te bestellen bij uitgever social enterprise Lenthe: het nieuwe boek van Vera Peerdeman en Hans Broodman: Weg van Filantropie. Dit boek wijst de weg door de wereld van filantropie en de grote gevers die daarin je pad kruisen. De auteurs geven u een kijkje in de keuken bij grote gevers en non-profitorganisaties. 


Wie de weg van filantropie bewandelt, leert al snel dat tweerichtingsverkeer noodzakelijk is om grote gevers aan je organisatie te verbinden. Filantropie gaat namelijk verder dan fondsenwerving. Er is geen sprake van het traditionele geven en nemen. Samenwerking staat centraal. Om dit te bereiken is nog een lange weg te gaan.
 
Non-profitorganisaties hebben doorgaans een duidelijk doel voor ogen. De route naar dit doel hebben zij uitgestippeld en met de steun van gevers willen zij dit bereiken. Steeds vaker hebben ook gevers een helder beeld van wat zij met hun gift willen realiseren. Hoe groter de gift, hoe bewuster zij aan de weg timmeren om dit te concretiseren. Niet altijd op dezelfde manier als non-profits of met dezelfde inzet, maar wel met de intentie een bijdrage te leveren aan een betere wereld. 
 
Onderweg naar hun doel komen non-profits en grote gevers elkaar nu vaak pas halverwege tegen. En dat is een gemiste kans. Hoe eerder zij met elkaar in contact treden en hun filantropische ambities delen, hoe beter zij elkaar kunnen helpen een gemeenschappelijk doel te formuleren en te bereiken. Zo ontstaat een relatie waarin gelijkwaardigheid centraal staat. Een relatie van geven en geven.
 
Weg van Filantropie wijst u de weg door de wereld van filantropie en de grote gevers die daarin uw pad kruisen. De auteurs geven u een kijkje in de keuken bij grote gevers en non-profitorganisaties. Met hun tips bent u in staat de relatie te versterken en tot een betere samenwerking te komen. 

*Een verslag van deze lancering/vernissage, een interview met de auteurs en een uitgebreide recensie van het boek verschijnen binnenkort op deze website

Bestel nu 'Weg van Filantropie'

Dit boek kost €29,50
Vul onderstaand formulier in en click op 'Nu bestellen'. Velden gemarkeerd met een rood streepje zijn verplicht. Verzendkosten binnen Nederland en België bedragen € 2,50.
Aantal
Voornaam
Achternaam
Organisatie
BTW-nummer
Adres
Postcode
Plaats
Telefoon
E-mail
gerelateerde items