Toon alles (2)

Vacature De Dikke Blauwe: wie wordt de nieuwe hoofdredacteur?

3 oktober 2018, 07:05
Vacature De Dikke Blauwe: wie wordt de nieuwe hoofdredacteur?
Vacature De Dikke Blauwe: wie wordt de nieuwe hoofdredacteur?
Stichting Lenthe is op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur voor De Dikke Blauwe. De vacature is ontstaan na het vertrek van Edwin Venema, die na de start van zijn eigen redactiebureau overigens nog wel bij DDB betrokken blijft als commentator en consultant. Venema’s opvolger beschikt over een onafhankelijke, kritische geest en een vlotte pen. De voorkeur gaat uit naar iemand met een journalistiek profiel, die het vermogen heeft om het dynamische en complexe filantropielandschap te doorgronden en nieuws daarover te duiden.
 
Het hoofdredacteurschap betreft een freelancefunctie voor gemiddeld tien uur per week.
 
Stichting Lenthe zoekt iemand met:
 • bij voorkeur (brede) kennis van en affiniteit met het onderwerp filantropie
 • journalistieke ervaring
 • een scherpe en snelle pen
 • kennis van of affiniteit met online/videocommunicatie, social media en search optimalisatie
 • netwerker en coach
 • gevoel voor samenwerking met uitgever voor een gezonde exploitatie

Als hoofdredacteur van De Dikke Blauwe verwacht Stichting Lenthe van jou:
 • inbreng bij de wekelijkse redactievergaderingen 
 • regelmatig eigen redactionele hoofdredactionele commentaren met duiding van het vigerende filantropienieuws
 • support bij de triage en duiding van het nieuwsaanbod in overleg met het redactieteam
 • verslaggeving van en representatie op enkele grote filantropie-evenementen
 • enkele dragende redactionele bijdragen voor de jaargids
 • adviezen voor het programma het nieuwe live evenement Civil Power
 • adviezen bij de samenstelling van de ranglijst DDB100
 
Indicatie honorering: all-in fixed budget van 1.500 - 2.500 euro p.m. excl. btw.
 
De Dikke Blauwe
De Dikke Blauwe is het leidende opinieplatform over filantropie en maatschappelijke vrijgevigheid in Nederland. De Dikke Blauwe is gericht op aanbieders (major donors, vermogensfondsen, social investors) en vragers (goede doelen, fundraising non profits), intermediairen (adviseurs major donors, dienstverleners) en stakeholders (wetenschap, overheid) van private middelen voor het algemeen nut. De redactie is onafhankelijk en werkt volgens journalistieke principes en een redactiestatuut.
 
De focus bij het DDB-platform ligt op de onlinemedia: een actuele website, een wekelijks Journaal en een dagelijkse (geautomatiseerde) nieuwsbrief (DDB Vandaag).
Elk najaar verschijnt de gedrukte jaargids De Dikke Blauwe, met nieuwsoverzichten, commentaren, gastartikelen, profielen van steunwaardige organisaties, de ranglijst De Dikke Blauwe 100 en info over bestuurders en charitatieve organisaties. Elk najaar wordt het live evenement Civil Power georganiseerd.
 
Stichting Lenthe
De Dikke Blauwe wordt uitgegeven door Stichting Lenthe zonder winstoogmerk. De Dikke Blauwe is dienstbaar aan de missie van de Stichting Lenthe: het bevorderen van een gunstig klimaat voor de ontsluiting van private middelen voor de goede zaak door onafhankelijke berichtgeving en opiniëring. De stichting is voor de exploitatie van haar media afhankelijk van bijdragen in de kosten uit de verkoop van de jaargids, bijdragen van dienstverleners en goede doelen, maatschappelijke medefinanciers en (vanaf 2019) lezers en abonnees.
 
Reageren?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan een bericht met CV gericht aan: Don Akkermans, interim hoofdredacteur, via info@dedikkeblauwe.nl. Over de invulling van de functie en toelichting op de voorwaarden kunt u Don Akkermans ook bellen op 06-54-98-61-61.
 
gerelateerde items