Toon alles (1)

Überbig

29 oktober 2015, 04:00
Je kunt beter groot denken. Denk ik.
Je kunt beter groot denken. Denk ik.
Dat gedram over het belang van crisiscommunicatie moet nou maar eens afgelopen zijn. U bent niet voorbereid op een crisis? Mooi. Houwe zo. Doodgaan. Dat is pas een crisis. Maar een strijkstokdingetje? Gewoon even een week de telefoon niet opnemen. Waait allemaal weer over. Of koop anders mijn nieuwe zelfhelpboek: 'U kunt het mij doen. Effectief omgaan met donateurs en andere querulanten.'
Veel belangrijker is het nieuws dat Scientology toch geen ANBI-status krijgt van het Gerechtshof in Den Haag. What took you so long? Scientology is het schoolvoorbeeld van een ENBI: een Eigen Nut Beogende Instelling die haar kerkleden vakkundig leegschudt. Haar hogepriester, de ernstig van het pad geraakte Hollywood-acteur Tom Kruis, dankt zijn bekendheid niet toevallig aan een filmreeks onder de titel 'De Onmogelijke Missie'.
Dan deze kop: 'Gepensioneerden in de VS gaan de komende twintig jaar naar verwachting zo’n 6,6 triljoen dollar doneren.' Ja hoor, in de VS is alles mogelijk en überbig. Niemand kijkt daar nog op van wat grote getallen. Als je daar een big coke bestelt, duurt het alleen al twee dagen om er omheen te rijden met je camper. Dus 6,6 triljoen dollar? Appeltje, eitje: dat haalt Scientology in één keer op tijdens een kerkeraadsvergadering.
Het laatste nieuws: Nederland mag van China twintig jaar goed passen op twee zwarte panda's. Says who? Een volk dat alles eet wat zwemt, vliegt of kruipt? De cultuur die in een handomdraai uw trouwe viervoetige huisvriend omtovert in een wit plastic bakje met Bonzo in zoetzure drab? En wij moeten dan 240 maanden twee zwarte panda's (waar is het wit gebleven?) angstvallig in leven houden? Mensenrechten, mensenrechten. Laten we nou gewoon eens beginnen met de dieren. Zien we daarna weer verder.

ir. Wong A. Schuringa jr.
gerelateerde items