Toon alles (1)

Tweet van de maand

13 november 2014, 04:00
Twitter: de bodemloze poezieput.
Twitter: de bodemloze poezieput.
Goedemorgen lieve luistervrienden. Vandaag behandelen wij weer een tweet van een gepassioneerde landgenoot. Dit keer naar aanleiding van het bedrijfsongevalletje bij Stichting ALS door ex-directeur Eric Nolet.
De Tweet is afkomstig van @KankerKlown en luidt als volgt:
#smerigenolethufter ze zakke vullen #geilemaximainbadpak door de gragte laten zwemme voor eige teringslaris, wagt maar tottie zelf als! en dood op een reclamebord!
We constateren opnieuw dat Twitter aanzet tot dadaïstisch gebruik van spelling en interpunctie. Voorts blijkt @KankerKlown verwarrende signalen uit te zenden: de erotische spanning die een in badpak gestoken Maxima duidelijk oproept, lijkt de boosheid over het frauduleuze gedrag van #smerigenolethufter (briljante versmelting van tautologie en pleonasme) alleen maar te intensiveren. De seksuele opgewondenheid over onze vorstin blijft diffuus: is het alleen de misleiding van HKH, of is het de aanblik van het door het grachtwater ploegende Koninklijke gemoed die @KankerKlown tot grote, taalkundige hoogte stuwt?
‘wagt maar tottie zelf als!’ Hoe compact kun je de dreiging van een slopende spierziekte verwoorden? Dan is ‘en dood op een reclamebord’ als uitsmijter ronduit fabelachtig. @KankerKlown refereert hier aan de spraakmakende campagne waarop reeds overleden ALS-patiënten om uw aandacht vragen. Wij zien hem hier in gedachten ook het (door hem?) ontzielde lichaam van #smerigenolethufter boven zich uit tillen als aanklacht tegen en genoegdoening voor onze altruïstische koningin, die voor een ordinaire oplichter de ziekmakende gragte moest trotseren.
In een lustopwekkend badpak nog wel.
gerelateerde items