Toon alles (1)

Strijkvrij

17 februari 2016, 18:00
Adellijke rust, orde en regelmaat werken uitstekend bij het goede doelengepeupel.
Adellijke rust, orde en regelmaat werken uitstekend bij het goede doelengepeupel.
Even het filantropaire nieuws van de week met u doornemen.
Jan Jaap de Graeff gaat na 4,5 jaar weg als voorzitter van Goede Doelen Nederland. Daarmee vestigt hij een absoluut record. Eerdere voorzitters hielden het aan de James Wattstraat niet lang uit. Sommige kandidaten zagen hun vergissing snel in (Tof Thissen: 1 dag en 7 uur), anderen waren wat meer hardleers (Joop Daalmeijer, 2 luidruchtige nieuwjaarstoespraken en een schaaltje bitterballen).
De rust van De Graeff werkte weldadig. Zijn onkreukbaarheid is legendarisch. Hij bleek de ideale huishoudmix van een stoomstrijkijzer, een tefalpan en een ons prozac.
Constante factor is directeur Gosse Bosma. Er gaat een gerucht dat hij het onechte kind van de eerste voorzitter is en waarschijnlijk chirurgisch van het pluche zal moeten worden verwijderd in 2057. Het andere verhaal is dat Bosma al sinds 2011 een vanuit Den Haag radiografisch bestuurde Thunderbirds-pop is. Kies maar.
Dan Pink Ribbon. Daar is weer herrie in de roze hut. De patiëntenraad stapte op vanwege de zoveelste tietenrace, een vorm van fondsenwerving die vooral door de heren hoog wordt aangeslagen. Voor het monteren van het laatste 30 seconden promofilmpje had het reclamebureau 14 werkdagen nodig. Wat een toewijding aan de goede zaak.
Tot slot: Belgen krijgen steeds meer terug van de belasting over giften aan goede doelen. Het goede nieuws: onze zuiderburen zijn weer mondjesmaat begonnen iets aan de belasting door te geven! Alle beetjes helpen in een kwakkelend Europa.
 
gerelateerde items