Stembussen De Dikke Blauwe 100 geopend!

11 mei 2022

Logo DDB100_V1.jpgDe stembussen voor De Dikke Blauwe 100 zijn weer open! Tot en met vrijdag 1 juli 2022 kunt u kandidaten nomineren voor de DDB100 - 2022: de ranglijst met de honderd invloedrijkste spelers in de Nederlandse filantropie.

Zodra de nieuwe De Dikke Blauwe op deurmat valt, wordt er direct gebladerd naar dé lijst. Sta ik erin? Waarom staat hij er niet in? En waarom zij wel? Ieder jaar nomineren DDB-lezers, DDB-columnisten en experts en andere invloedrijken in de sector honderden ‘filantropie-influentials’. Daaruit wordt door een deskundige jury de gezaghebbende Dikke Blauwe 100-lijst samengesteld.

De criteria die hierbij worden gewogen zijn onder andere: hoe ‘invloedrijk’ is iemand? Hoe resultaatgericht en hoe vernieuwend, maar ook: hoe genereus in het delen van kennis met anderen? De kandidaten op de lijst durven buiten de gebaande paden te treden, zijn effectief en  zichtbaar in wat ze doen. De DDB100 is géén lijst met de ‘grootste filantropen’, maar geeft een veelzijdig beeld van mensen die met geld (van zichzelf of van anderen), tijd of ideeën maatschappelijke impact hebben gerealiseerd en daardoor een voorbeeldfunctie vervullen voor anderen. En daarbij kijken we naar het hele veld; oud-gediende of nieuwe ster: iedereen die opvalt met zijn/ haar inspirerende missie maakt kans op een plek in de DDB100!

10 x 10

Nieuw element bij de samenstelling van De Dikke Blauwe 100 dit jaar is de benoeming van een tien-koppige klankbordgroep, bestaande uit vertegenwoordigers uit alle geledingen van de rijk- geschakeerde filantropiesector: wetenschap, bedrijfsleven, politiek, vermogensbeheer, consultancy, sociaal investeren, journalistiek, goede doelen en koepels. Ieder van deze leden wordt gevraagd een eigen top 10 samen te stellen. De namen op deze lijsten krijgen extra gewicht bij de finale samenstelling van De Dikke Blauwe 100. De leden van de klankbordgroep worden binnenkort bekend gemaakt.

De stembussen zijn open van 12 mei tot en met 1 juli 2022. Bekende en onbekende namen, iedereen kan voorgedragen worden, maar motiveer uw nominatie. Vul snel het online stemformulier in en laat horen graag wie er volgens u thuishoort in De Dikke Blauwe 100.

Wie zijn uitgesloten van deelname?

Niet in aanmerking voor deelname aan de DDB100 zijn:

>de voorgaande nummers 1

>de juryleden

De argumentatie voor de winnaar wordt vastgelegd in een juryrapport. De winnaar valt een oorkonde en eeuwige roem ten deel vanaf de bekendmaking op het event Civil Power op 26 oktober 2022. De volledige DDB100 wordt gepubliceerd in de major donoreditie van De Dikke Blauwe die in december 2022 verschijnt.

Spelregels online stemmen

1. Geef bij het voordragen van uw favoriete kandidaten een (beknopte) motivatie. Zonder motivatie worden nominaties niet geaccepteerd.

2. U mag een onbeperkt aantal kandidaten nomineren, maar u kunt een kandidaat niet meer dan 1x nomineren: meerdere nominaties voor een en dezelfde persoon vanuit 1 IP-adres worden gedetecteerd en ongeldig verklaard.

3. Het is toegestaan uzelf 1x te nomineren

4. Over de uitslag is geen correspondentie mogelijk.

Stemformulier DDB100 2022-2023

Vul hieronder in wie u nomineert en waarom. Zonder motivatie telt uw stem niet mee.
Mijn naam is:
Ik ben werkzaam bij:
Mijn mailadres is:
Ik nomineer:
Geef een beknopte motivatie voor uw nominatie:
Organisatie waar genomineerde werkzaam is:
Mailadres van genomineerde: