Toon alles (1)

Speurneuzen centraal in nieuwste tv-commercial van KNGF Geleidehonden

13 februari 2017, 10:00
Honden speuren darmkanker op.
Honden speuren darmkanker op.
KNGF Geleidehonden lanceert vandaag een tv-commercial over honden die worden opgeleid om darmkanker op te speuren. Deze medische detectiehonden kunnen in de toekomst een belangrijke bijdrage leveren aan de vroege diagnose van darmkanker. Want ‘we zijn er niet alleen voor mensen die niet kunnen zien, maar ook voor mensen aan wie nog niets te zien is’.
 
De organisatie is vooral bekend van de blindengeleidehonden voor visueel beperkte mensen. De afgelopen jaren lieten diverse campagnes zien dat de stichting ook honden opleidt voor mensen met een andere beperking of stoornis, zoals de buddyhond voor veteranen met een posttraumatische stressstoornis. In de nieuwste commercial staat een heel ander type hond in de schijnwerpers: de medische detectiehond.
 
Samenwerking met VUmc 
Deze viervoeters doen hun knappe speurwerk niet in dienst van een baas met een beperking, maar zij worden opgeleid om mee te werken aan een onderzoek waarin zij darmkanker ontdekken in ontlastingsmonsters. KNGF Geleidehonden en samenwerkingspartner VUmc hopen met het onderzoek aan te tonen dat de speciaal opgeleide honden een bijdrage kunnen leveren aan de vroege diagnose van darmkanker.
 
Gouden Loeki 
KNGF Geleidehonden biedt de commercial aan bij de tv-zenders, zodat zij deze kunnen inzetten op de plekken in de reclameblokken die niet zijn verkocht. Reclamebureau Selmore tekende wederom voor het creatieve concept. Het bureau maakte onder meer de commercial ‘Buddyhond’, die in 2015 een Gouden Loeki won. De regisseur is Krijn van Noordwijk.
 
gerelateerde items