Toon alles (1)

Smulnieuws

19 juni 2014, 04:00
Overspel is zo funest voor filantropie.
Overspel is zo funest voor filantropie.
Nieuws om van te smullen.
Chris Hohn, de grootste filantroop van het Verenigd Koninkrijk, is gestopt met het doneren van de jaarlijkse winst van zijn hedge fund aan de Children’s Investment Fund Foundation (CIFF). Dat goede doel wordt geleid door zijn vrouw, Jamie Cooper-Hohn. Chris gaf intussen al bijna een half miljard pond aan Jamie. Ik bedoel aan CIFF. Het filantropisch geld klotst bij CIFF tegen de plinten.
Maar die vrijgevigheid van Chris is nu helemaal over. Waarom? Omdat mevrouw Hohn pardoes uit het huwelijksbootje is gestapt en nu weer mevrouw Cooper heet. En Chris vertikt het nu om zijn ex nog een penny toe te stoppen. Dat zal d’r leren, want die sloerie had het aangelegd met zijn beste vriend. Dus.
Maar zou iemand Chris verteld hebben dat het huwelijk ook een soort hegfonds is?
Waren hem de risico’s van zijn belegging in een relatie met Jamie voldoende duidelijk geworden? Had hij de kleine lettertjes voldoende gelezen?
Het is intussen wel duidelijk geworden uit welk zuiver filantropisch hardhout Chris gesneden is. Al die arme kindertjes waar het hem natuurlijk om te doen was - goedzak als hij is - kunnen door zijn verzengende haat collectief de vellen krijgen. Ze zijn nu opeens een soort kind van eigen rekening geworden, zeg maar.
De moraal van dit verhaal: filantropie werkt het best zolang je vrouw niet met je beste vriend het hele erge doet.
gerelateerde items