Toon alles (1)

Schuringa’s filantropisch weekjournaal (1)

24 mei 2018, 06:05
Schuringa’s filantropisch weekjournaal (1)
Schuringa’s filantropisch weekjournaal (1)
Goedemorgen lieve luisteraars. Na mijn langdurige gijzeling door het Hof A’dam in de bodemprocedure tegen schaatsgigant Viking over de rechten op de uitvinding van de klapschaats, kan ik het hoofd weer vrijmaken om het filantropisch nieuws van de week voor u te analyseren.
 
Om te beginnen dat gedram over blockchain: mensen, gebruik je gezonde verstand. Blockchain is de ‘complete administratie van alle bitcoin-transacties’. Wie zit er nou in godsnaam te wachten op een digitale schoenendoos van duizend Terabyte? Mijn internet is al zo traag. En die bitcoinadministratie zou u blind kunnen vertrouwen. Ja, je zuster op een houtvlot. Russische hackers zijn al weken aan de beademing voor een ongeneeslijk slappe lach sinds ze Trump aan de macht hielpen. De blokketting gaan we binnenkort bijzetten in ons rijtje fameuze teleurstellingen: de licht overschatte waarde van tulpenbollen (17e eeuw), het piramidespel van Bernie Madoff, door Jomanda ingestraalde spa en de collectebus met de gleuf aan de onderkant.
 
Nog zo’n innovatie in het nieuws afgelopen week: overheden en donateurs kunnen voortaan geld geven aan het Rode Kruis voordat een ramp plaatsvindt. Dat kan aan een forecast-based-action-fund. Mijn vader zei altijd bij dit soort gezwollen proza: blaas mij maar op, het tuitje hangt er al bij. Maar het is evengoed een unieke vondst die niet alleen fondsenwerving, maar ons hele leven voorgoed zal veranderen! Bel voor de tsunami van volgend jaar zomer in de Filipijnen nu al met Bekende Nederlanders voor een ruimhartige donatie! Krijg flinke korting op toegang voor musea die nog gebouwd moeten worden! Meld u zich nu vast bij de eerstehulpposten voordat u met uw voet in de hakselmachine komt! En Monuta brengt u per direct reeds grafrechten in rekening voor als u straks pas met een tuintje op uw buik ligt!
 
Tot slot: de zeven, onbekende goede doelen die Prins Harry en Meghan gaan steunen, werden in het enthousiaste royalty-commentaar van de NPO samengebald tot een onontwarbare kluwen van barmhartigheid die onder eigen politieke correctheid ineenstortte. Het jonge stel gaat nu oceanen en stranden redden door vrouwen met kinderen van door hiv omgekomen militairen te steunen met plastic soep bij het opzetten van nieuwe sloppenwijken in Mumbai waardoor ze weer een positieve draai aan hun leven kunnen geven. Ook voor koninklijk goed doen geldt: als je haar maar goed zit.
 
gerelateerde items