Toon alles (2)

Fonds 1818 eert Rien van Gendt 
met lezingreeks

19 juli 2016, 16:19
'Mister philanthropy' Rien van Gendt trapt zelf af met een naar hem genoemde lezingreeks
'Mister philanthropy' Rien van Gendt trapt zelf af met een naar hem genoemde lezingreeks
Om zijn belangrijke rol in de nationale en internationale filantropische sector te benadrukken, organiseert Fonds 1818 in oktober 2016 de eerste Rien van Gendt-lezing, die daarna iedere twee jaar gehouden zal worden. Van Gendt was 9 jaar bestuurslid van het Haagse vermogensfonds.
 
'Tijdens de Rien van Gendt-lezing wordt van de spreker verwacht dat hij of zij een verrassende blik laat schijnen over de filantropische wereld of een deel daarvan, zo meldt Fonds1818. De eerste maal houdt Van Gendt de lezing zelf. Vervolgens zal de lezing iedere twee jaar gehouden worden. Het curatorium, bestaande uit de voorzitter van Fonds 1818, de voorzitter van koepel FIN, de CEO van EFC en Rien van Gendt, bepaalt wie wordt uitgenodigd als sprekers in de toekomst. De eerste Rien Van Gendt-lezing wordt gehouden op
 donderdag 27 oktober 2016 in Het Nutshuis in Den Haag.
 
Op 31 december 2015 nam Van Gendt, aan het einde van zijn reglementair maximale bestuursperiode afscheid van Fonds 1818. Hij speelde volgens het fonds een leidende rol bij het moderniseren en meer duurzaam maken van het beleggingsbeleid van Fonds 1818. Onder meer is onder zijn leiding besloten tot het starten van een nieuwe beleggingscategorie: maatschappelijk relevante investeringen.
Begin september volgt nadere informatie. 

Meer info: klik hier
 
gerelateerde items