Resultaatgericht inkopen in het sociale domein

12 april 2016, 11:00
Resultaatgericht inkopen in het sociale domein
Resultaatgericht inkopen in het sociale domein
‘Maar we doen toch heel erg ons best!’
 
Gemeenten voeren vanaf 1 januari 2015 een groot deel van de wetgeving in het sociale domein uit. Dat betekent in de praktijk vaak een veelheid aan contracten met zorgaanbieders en een grote diversiteit aan inkoopmethoden. Het gevolg hiervan is dat de organisatie enorme capaciteit van de gemeente vraagt, terwijl tegelijkertijd niet gestuurd wordt op resultaat. Juist dat sturen op resultaat vergemakkelijkt de organisatie. Dat laten Peter Scholten en Niels Springeling in dit nieuwe boekje zien.
 
Gemeenten gebruiken momenteel verschillende inkoopmethoden, variërend van traditioneel inkopen via aanbesteding tot nieuwere vormen zoals bestuurlijk aanbesteden. Er zijn gemeenten met rond de honderd contracten met dienstverleners. Alleen al het afsluiten, opvolgen en evalueren van deze contracten vraagt een enorme capaciteit van een gemeente. Bovendien bieden al die constructies en contractvormen geen uitzicht op resultaat, terwijl het daar toch om gaat.
 
In dit boekje krijgen gemeenten handvatten om juist dat te doen: sturen op resultaat. En dat is volgens auteurs Peter Scholten (Scholten & Partners) en Niels Springeling (PSI Inkoop) niet zo moeilijk als het lijkt. Volgens Scholten en Springeling zit het probleem van het meten van resultaten eerder bij de afstemming en samenwerking tussen de organisaties die diensten verlenen en niet bij het stellen van doelen voor of met de cliënt. Het meetbaar maken van doelen is dan ook niet het probleem, maar het organiseren van de dienstverlening. Cases en vele voorbeelden laten in dit nieuwe boekje zien dat door het sturen op resultaten bij gemeenten veel winst is te behalen.
 
De Lenthe Tientjesreeks
Compacte en betaalbare ‘how to-boekjes’ op zakformaat: dat zijn de belangrijkste karakteristieken van de Lenthe Tientjesreeks. Uitgever social enterprise Lenthe brengt voor slechts tien euro deze handzame gidsjes op de markt voor beslissers, bestuurders en beleidsmakers. De auteurs zijn allen autoriteit op hun vakgebied en staan garant voor een hoge kwaliteit en toepasbaarheid van de informatie.
 
Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe deeltjes in de Lenthe Tientjesreeks: stuur dan een e-mail met uw contactgegevens aan info@lenthe.nl.
Bent u zelf expert en wilt u als auteur ook een bijdrage leveren aan de Lenthe Tientjesreeks? Neem dan rechtstreeks contact op met een van onze uitgevers en mail naar: info@lenthe.nl.
 
De volgende uitgaven in de Lenthe Tientjesreeks zijn verschenen:

• Resultaatgericht inkopen in het sociale domein: maar we doen toch heel erg ons best?
• De sleutelfiguren-methode: antwoord op radicalisering en polarisatie
 
Over het boek
Titel                              : Resultaatgericht inkopen in het sociale domein
Subtitel                         : ‘Maar we doen toch echt heel erg ons best’
Reeks                            : Tientjesreeks
Auteur                           : Peter Scholten en Niels Springeling
ISBN                              : 978-90-75458-81-7
Prijs                               : € 10,-

Bestel nu 'Resultaatgericht inkopen in het sociale domein'

Dit boek kost €10,-
Vul onderstaand formulier in en click op 'Nu bestellen'. Velden gemarkeerd met een rood streepje zijn verplicht. Verzendkosten binnen Nederland en België bedragen € 2,50.
Aantal
Voornaam
Achternaam
Organisatie
BTW-nummer
Adres
Postcode
Plaats
Telefoon
E-mail
Betalingstermijn

gerelateerde items