Workshop: Resultaatgericht financieren voor corporate foundations 

3 februari 2020, 00:00
Ruben Koekoek
Ruben Koekoek
Ruben Koekoek, oprichter van Social Finance NL, houdt tijdens de eerste bijeenkomst van het nieuwe Corporate Foundations Forum een workshop over resultaatgericht werken en financieren. Hij geeft antwoord op de vraag hoe een corporate foundation haar impact kan verhogen door te participeren in resultaatfinanciering en ook of resultaatfinanciering in specifieke gevallen aan te bevelen is. 
 
Voordat hij Social Finance NL oprichtte, werkte Koekoek negen jaar in diverse functies voor ABN AMRO. In 2013 haalde hij samen met de gemeente Rotterdam de Social Impact Bond naar Nederland. Sindsdien is hij betrokken geweest bij de realisatie van zes SIBs en heeft hij verschillende publicaties over dit onderwerp op zijn naam staan. Naast zijn werk voor Social Finance NL is Ruben voorzitter van het Joods Humanitair Fonds.
 
Presentatie met Oranje Fonds
Tijdens de workshop legt hij uit wat resultaatfinanciering precies is en geeft daarvan enkele voorbeelden. Ook laat hij samen zien welke verschillende rollen een corporate foundation kan spelen. Met Matthijs Tiemens van het Oranje Fonds presenteert hij ervaringen van het Oranje Fonds met resultaatfinanciering. Koekoek: ‘De workshop is geslaagd als de deelnemers na afloop weten of resultaatfinanciering iets voor hen is. Zo ja, dan hebben ze alvast concrete handvatten gekregen om hiermee aan de slag te gaan.’ 
 
Voor bedrijfsfondsen zijn er nog enkele plaatsen gereserveerd voor de eerste bijeenkomst van het Corporate Foundations Forum, dus meldt u snel aan!
 
gerelateerde items