Relatiemanager bijzondere giften bij Artsen zonder Grenzen

4 juni 2018, 15:00
Relatiemanager bijzondere giften bij Artsen zonder Grenzen
Relatiemanager bijzondere giften bij Artsen zonder Grenzen
Functie: Relatiemanager bijzondere giften
Organisatie: Artsen zonder Grenzen
Aantal uren: 0,8-1 fte
Locatie: Amsterdam
Vervaldatum: 13 juni
 
Verschil maken voor mensen in nood, dat is wat Artsen zonder Grenzen wil bereiken. Wij verlenen medische hulp aan mensen die dit hard nodig hebben, maar niet krijgen. Onze eigen hulpverleners bieden deze hulp zelf, ter plaatse. Wij geven onze hulp overal ter wereld aan slachtoffers van oorlogen, epidemieën en rampen, los van ras, geloof of politieke overtuiging.

Naast het geven van directe hulp, maken we onacceptabele situaties wereldkundig en spreken overheden, instanties of sleutelpersonen aan en roepen hen op in actie te komen. Zodat mensen die onrecht wordt aangedaan, de hulp krijgen die ze nodig hebben. Het belang van onafhankelijke noodhulp, toegang tot medicijnen en een humaan Europees vluchtelingenbeleid zijn belangrijke thema’s waarover we ons uitspreken.

De afdeling Communicatie en Fondsenwerving brengt het lot van slachtoffers in humanitaire crises en het werk van Artsen zonder Grenzen onder de aandacht, en creëert draagvlak bij het Nederlandse publiek. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor het genereren van support binnen de Nederlandse samenleving.

Voor de afdeling Communicatie en Fondsenwerving zoeken wij per direct een:
Relatiemanager bijzondere giften (80-100%) 
 
We werken met een geïntegreerde strategie die we met de verschillende units doorvertalen om onze ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren. Deze functie valt binnen de unit Relatiemanagement en richt zich op de doelgroepen Major Donors, Foundations en Corporates, met de nadruk op de eerste twee. Met een zeer ervaren en professioneel team relatiemanagers en een solide pool van bestaande major donors, is de basis voor bijzondere giftenwerving bij Artsen zonder Grenzen heel goed. We zien echter nog veel potentie. Dit is dus een uitdagende baan voor een ervaren, enthousiaste en ondernemende relatiemanager die van aanpakken weet.

Inhoud van de functie
 • Opzetten en uitvoeren van strategie en actieplan ten aanzien van werving, behoud en upgrading van bijzondere giften onder particulieren, stichtingen en bedrijven.
 • Onderhouden en verdiepen van relaties met bestaande major donors om betrokkenheid bij Artsen zonder Grenzen te behouden en vergroten.
 • Proactieve opvolging van een groot aantal prospects.
 • Maken van persoonlijke ontwikkelingsplannen voor speciale donateurs (en prospects die nog geen donateur zijn) om beter te voorzien in hun behoeften en hun betrokkenheid te vergroten.
 • Rapporteren, monitoren en evalueren van uitgevoerde activiteiten.
 • Onderhouden van contacten met andere afdelingen binnen Artsen zonder Grenzen die een bijdrage kunnen leveren aan de invulling van de relatie met onze donateurs.
 • Proactief op zoek gaan naar interessante funding mogelijkheden en vervolgens ontwikkelen van projectvoorstellen.

Profiel 
 • Wij zoeken een ervaren professional met minimaal HBO werk- en denkniveau
 • met tenminste 5 jaar relatiemanagementervaring in de goede doelensector, bij voorkeur internationale hulp
 • Een representatieve, sociale kameleon: in staat om goed contact te leggen en te kunnen schakelen met zeer uiteenlopende personen met verschillende achtergronden, leeftijden en interesses
 • Je bent in staat om een grote groep relaties te managen
 • Je bent communicatief zeer sterk, zowel mondeling als schriftelijk. Je kunt engagerend vertellen, zowel 1-op-1 als ten overstaan van grote groepen, en je bent sterk aan de telefoon.
 • Je bent een ambitieuze en resultaatgerichte vakman/vrouw. Nimmer verlies je de kwaliteit, ethiek en de relatie op de lange termijn uit het oog
 • Je bent analytisch en zorgvuldig. Je kunt planmatig en zelfstandig werken, maar functioneert ook uitstekend in een team.
 • Uiteraard heb je affiniteit met het werk van Artsen zonder Grenzen.
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift is essentieel in deze functie.
 • Een relevant netwerk is een pre.

Wij bieden voor deze functie
 • Een bruto salaris in schaal 6 van minimum €2.737 en maximum €3.909 bruto per maand (bij een 40-urige werkweek). Inschaling zal plaatsvinden op basis van relevante werkervaring voor deze functie.
 • Een premievrij pensioen en 30 vakantiedagen (op basis van 40 uur).
 • Een uitdagende baan in een stimulerende, professionele werkomgeving bij een gedreven internationale organisatie.
 
Informatie en sollicitatie
Voor verdere informatie of gerichte vragen over deze functie kun je contact opnemen met Gerbren Deves (Coördinator Relatiemanagement tel: 06-1926 5766)
Als je geïnteresseerd bent in deze functie, over de kwaliteiten beschikt en denkt te voldoen aan het profiel, dan kun je online solliciteren via de 'Apply now' knop.
(Let op: voeg jouw CV en motivatiebrief in 1 document toe aan jouw sollicitatie.)

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld ~
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
gerelateerde items