Toon alles (2)

Public Affairs Officer bij Amber Alert

22 april 2018, 05:30
Public Affairs Officer bij Amber Alert
Public Affairs Officer bij Amber Alert
Functie: Public Affairs Officer
Organisatie: AMBER Alert Europe
Aantal uren: 40
Locatie: Beek (Limburg)
Vervaldatum: 19 juni

Zingeving en idealisme. Maar ook: actie en poten in de modder. Zijn dat aansprekende woorden voor jou? Ken je het Haagse en Brusselse speelveld door en door, weet je van wanten als het gaat om lobbyen, en lijkt het je een uitdaging om actief te zijn op het snijvlak van politie en politiek? Dan hebben wij een unieke uitdaging voor jou.
AMBER Alert Europe

Never a dull moment. In deze rol zet je AMBER Alert Europe verder op de kaart in Europa en bouw je de community verder uit. Zo lever je een actieve bijdrage aan het feit dat er niet alleen in Nederland kinderlevens gered worden, maar in heel Europa. Uniek, operationeel en strategisch. Dat is waar deze functie voor staat EN wat we zoeken in jou! Samen met de directeur zet je de Public Affairs strategie uit voor zowel het Brusselse als Haagse. Daarna voer jij deze verder uit samen met je collega’s. Je komt in deze internationale functie in aanraking met heel veel verschillende stakeholders: van politici in o.a. Den Haag en Brussel, tot politiemensen, IT-organisaties, onderzoekers, NGOs en internationale organisaties. Het contact is zeer gevarieerd en jij weet met jouw kennis en ervaring de gestelde doelstellingen te behalen.

Taken
Hoe kan je dag eruitzien? Je bent om 8.30 op kantoor in Beek, Limburg (soms ben je een dag in de week in Brussel of Den Haag). Je schrijft vandaag verder aan een voorstel voor wetgeving voor de Europese Commissie. Hierbij vraag je input aan diverse contacten binnen de AMBER Alert Europe Police Network. Verder kijk je naar subsidiemogelijkheden voor een nieuw project en presenteer je je bevindingen aan het management. Je hebt vandaag ook nog een conference call met een potentiële partner van AMBER Alert Europe, schrijft een kort nieuwsbericht voor de AMBER Alert Europe website en plant afspraken met parlementsleden voor de oprichter. Ook zet je een outline op papier voor de presentatie die de oprichter van AMBER Alert Europe volgende week houdt op een internationale conferentie.

Functie-eisen en profiel
Wie ben jij?
 • Je kent het Haagse en Brusselse politieke wereldje op je duimpje.
 • Je bent een netwerker in hart en nieren - goed in het leggen en onderhouden van contacten met stakeholders.
 • Je bent uitermate georganiseerd: je documenteert alle contacten en verzamelt relevante informatie.
 • Het vertalen van deze informatie naar een sterke en heldere brief, position paper of subsidieaanvraag is geen probleem voor jou.
 • Dit alles vaak onder hoge tijdsdruk en met weinig info.
 • Alleen als je vloeiend Nederlands én Engels spreekt en schrijft, kun je deze functie succesvol vormgeven.
 • Je weet hoe je stakeholders op een integere manier kunt beïnvloeden en staat op natuurlijke wijze je mannetje in een politiek speelveld.
 • Je voelt je niet te groot voor onze kleine organisatie en niet te klein voor het indrukwekkende speelveld waarin je je regelmatig bevindt. En je staat ergens voor. Ook als je midden in de nacht uit je bed wordt gebeld, omdat er een AMBER Alert uit moet.
Verder:
 • Heb je een afgeronde European studies- / marketing-communicatie-opleiding (minimaal HBO);
 • Heb je ruime ervaring in PR en PA en bij voorkeur ook in crisiscommunicatie;
 • Heb je uitstekende projectmanagement vaardigheden, ben je stressbestendig en kun je ook onder druk georganiseerd blijven werken en prioriteiten stellen;
 • Heb je affiniteit met software/ IT en hebben sociale media geen geheimen voor je;
 • Ben je communicatief ijzersterk en kun je goede Nederlands- en Engelstalige teksten schrijven, waarbij Frans en/ of Duits een pré is;
 • Juridisch inzicht is een pré.

Ons aanbod
Wat hebben we jou te bieden?
 • Een zeer interessante baan waarin je bijdrage kunt leveren aan het redden van kinderlevens;
 • Een fulltime functie (40 uur) met veel ruimte voor creativiteit, nieuwe ideeën en eigen inbreng;
 • Een marktconform salaris met vele voordelen, zoals een premievrij pensioen;
 • Gebruik van een fitnessruimte om je hoofd even leeg te maken;
 • Een leuke, ‘Google-achtige’ werkomgeving.

Informeren en solliciteren
Wil je deze baan? Dat hoopten we al. We zien je sollicitatie graag tegemoet! Stuur je CV met Engelse brief en enkele voorbeelden van teksten waar je trots op bent (Engels én Nederlands) naar hiring@amberalert.eu ovv PAOGDN in de header van je mail. We kijken uit naar je komst. Gelieve rechtstreeks bij ons te solliciteren, want wij werven niet via tussenpersonen/ selectiebureaus. Een antecedentenonderzoek en/of online screening kan onderdeel uitmaken van de sollicitatie procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt absoluut niet op prijs gesteld!
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
gerelateerde items