Pim Mol volgt Pierre van Hedel op bij Rabobank Foundation

12 januari 2018, 10:00
Pim Mol is met ingang van 1 februari 2018 aanstaande directeur van de Rabobank Foundation.
Pim Mol is met ingang van 1 februari 2018 aanstaande directeur van de Rabobank Foundation.
Pim Mol is met ingang van 1 februari 2018 aanstaande directeur van de Rabobank Foundation. Hij volgt Pierre van Hedel op die dit jaar met pensioen gaat. Mol kwam in 2007 bij de Rabobankorganisatie. Daarvoor had hij een lange carrière als private banker bij MeesPierson en later Fortis MeesPierson, waar hij de leiding had over MeesPierson in Nederland en later lid was van de internationale MeesPierson private banking board.
 
Mol is afgestudeerd als macro-econoom aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. ‘Met mijn achtergrond op het terrein van MVO en door mijn activiteiten voor maatschappelijke organisaties tijdens mijn loopbaan, vind ik het een grote eer om de verantwoordelijkheid voor de Rabobank Foundation van Pierre over te nemen. Als corporate foundation heeft de Rabobank Foundation in de afgelopen ruim 43 jaar een unieke positie in Nederland en in het buitenland opgebouwd. Daardoor kan de Foundation een substantiële bijdrage leveren aan de missie van de Rabobank: Growing a better world together’, aldus Mol.
 
Van Hedel met pensioen
Pierre van Hedel trad in 1978 in dienst van Rabobank en stapte na diverse functies tien jaar geleden over naar de Rabobank Foundation. ‘In Nederland en in het buitenland zijn er miljoenen mensen die het minder getroffen hebben. De kennis en expertise van ons als coöperatieve bank zijn daar van grote waarde. De filosofie van zelfredzaamheid zit in de roots van de Rabobank en zie je terug in het werk van de Rabobank Foundation. Het zorgt voor voldoening om daar een rol in te mogen vervullen. Dit blijf ik ook doen na mijn vertrek bij de Rabobank Foundation. Voordat ik met pensioen ga, blijf ik me nog een aantal maanden op projectbasis inzetten voor de Rabobank en de Rabobank Foundation. En natuurlijk stopt mijn betrokkenheid niet nadat mijn pensioen is ingegaan.’
 
gerelateerde items