Paus geeft Lamborghini gelijk weer weg

19 november 2017, 14:00
De Lamborghini Huracan: de paus hoeft 'm niet.
De Lamborghini Huracan: de paus hoeft 'm niet.
Een gratis Lamborghini Huracan, dat is voor menig autoliefhebber een droom. Het overkwam paus Franciscus. En niet zomaar eentje: het was een speciale editie in wit met gouden striping, de kleuren van de Vaticaanse vlag. De paus wil ‘m echter niet hebben en de Lamborghini wordt binnenkort verkocht. De opbrengst gaat naar een goed doel.
 
Franciscus signeerde en zegende de bolide met een waarde van 180.000 euro. Die zal verkocht worden via het internationaal veilingshuis Sotheby’s. De opbrengsten gaan naar christenen die uit Irak zijn verdreven, naar slachtoffers van mensenhandel en prostitutie en naar Italiaanse goede doelen die medische hulp bieden in Afrika.
 
Zegening heeft meerwaarde
De auto zal waarschijnlijk meer opbrengen dan de waarde. Dat gebeurde bij een Harley Davidson-motor die hij in 2013 kreeg. Na zijn zegen werd de motor, die een aankoopprijs heeft van 13.000 dollar (zo’n 11.000 euro), geveild voor 327.000 dollar (zo’n 278.000 euro).  En de bescheiden Fiat 500L werd meteen de duurste ooit toen hij na pauselijk gebruik geveild werd voor een forse 75.000 euro.
 
gerelateerde items