Toon alles (1)

Paspoort Plastic Soup Foundation: We kunnen en moéten onze plastic footprint verkleinen

1 december 2017, 08:00
Paspoort Plastic Soup Foundation: We kunnen en moéten onze plastic footprint verkleinen
Paspoort Plastic Soup Foundation: We kunnen en moéten onze plastic footprint verkleinen
In 2016 is er wereldwijd 360 miljard kilo nieuw plastic geproduceerd. Daarvan belandt zo’n acht miljard kilo in het water. Als we zo doorgaan zit er in 2050 meer plastic dan vis in onze oceaan. UN Environment noemt de Plastic Soup daarom een van de grootste milieubedreigingen van onze wereld. Tijdens UNEA III in Nairobi in december 2017 hebben 193 landen een resolutie aangenomen, waarin opgeroepen wordt om alle vormen van mariene vervuiling te voorkomen en voor 2025 significant te reduceren. Onze Oceaan is in groot gevaar.
 
Dit willen wij als organisatie concreet bereiken:
No Plastic Waste in our Water! Dat is de missie van de Plastic Soup Foundation. Daarbij ruimen we de Oceaan niet op, maar stoppen de Plastic Soup bij de bron. Onze meest bekende campagne is Beat the Microbead, waarmee we sinds 2012 plastic in cosmetica wereldwijd aanpakken.
Meer recent zijn we Ocean Clean Wash gestart: een campagne waarin we fashion brands oproepen om het verlies van synthetische vezels van kleding tegen te gaan. Dat gebeurt tijdens het wassen in de wasmachine. Per wasbeurt komen er wel zes miljoen piepkleine vezeltjes vrij die niet tegengehouden kunnen worden door de waterzuivering.
Daarnaast willen we mensen graag handelingsperspectief bieden. Onze spiksplinternieuwe app My Little Footprint helpt hierbij.
En wie naar informatie zoekt over de ‘Soup’, kan terecht op onze website of een kijkje nemen op onze social media. We berichten zeven dagen per week over dit onderwerp via vele kanalen, waaronder Plastic Soup TV.
 
Behalve apps en campagnes, waarmee we awareness creëren en verandering bereiken, bieden we uiteraard ook een podium aan oplossingen en educatie.
 
Op deze manier kunnen major donors onze organisatie concreet steunen:
Er zijn allerlei mogelijkheden om ons te steunen in de strijd tegen de Plastic Soup. Bedrijven kunnen Business Angel worden. Vermogens- en familiefondsen kunnen onze campagnes financieren, maar bijvoorbeeld ook onderzoek ondersteunen naar de effecten van plastic nanodeeltjes op onze gezondheid. Op onze website vindt u vele projecten die steun nodig hebben.
 
Belangrijkste resultaten over het afgelopen jaar:
Ons meest recente project is de app My Little Plastic Footprint. Met deze app kunnen consumenten hun eigen footprint verkleinen. De Beat the Microbead campagne wordt inmiddels door 92 NGO’s uit 42 landen ondersteund wereldwijd.
 
Concrete plannen/projecten:
Disseminatie van onderzoeksresultaten naar de gevolgen voor de gezondheid, een nieuw educatiepakket voor het basisonderwijs en het uitbouwen van onze nieuwe app voor consumenten: My Little Plastic Footprint.
 
Major donors kunnen bij ons contact opnemen met:
Annemarie Nederhoed – annemarie@plasticsoupfoundation.org
Wendela van Asbeck – wendela@plasticsoupfoundation.org


DDB Profiel

Opgericht
2011
Doelstelling
Stoppen van plasticvervuiling aan de bron.
Actief in
Wereldwijd
Leden en Donateurs
21.000
Vrijwilligers
10
Medewerkers
15
Adres
Van Hallstraat 52-1 1051 HH Amsterdam
Keurmerk
ANBI
Beneficiënt loterij
Nationale Postcode Loterij
Oprichter
Maria Westerbos
Voorzitter
Jacqueline Cramer
Directeur
Maria Westerbos
Telefoonnummer
085-4016244
ANBI-beschikking
Ja
Statutaire naam
Plastic Soup Foundation
KvK
5207 2894
Bank / IBAN
NL13 TRIO 0198 0475 17

 
gerelateerde items